galleria piatra neamt

* informația a fost confirmată de reprezentanții GTC România

“Dezvoltatorul imobiliar GTC a vândut mall-ul Galleria Suceava cu 800 de euro, în condiţiile în care investiţia pentru construcţia acestuia s-a ridicat la 25 de milioane de euro. Centrele comerciale din Piatra-Neamț și Buzău sunt, în continuare, de vânzare.” A fost știrea care a adunat sute de mii de vizualizări pe cele mai importante site-uri de știri și posturi de televiziune din România, informație preluată și redată întocmai și pe plan local.

Ca să vedem dacă într-adevăr Galleria Mall din Piatra-Neamț e de vânzare, i-am contactat chiar pe reprezentanții companiei mamă: “Mall-ul de la Piatra-Neamț nu e de vânzare. Nici cel de la Buzău. Sunteți printre puținii jurnaliști care ne-au sunat să confirmăm sau să infirmăm tâmpenia care s-a tot vehiculat în presă. Nu e nimic adevărat. N-avem niciun motiv să vindem mall-urile. Pe cel din Piatra-Neamț, în niciun caz, pentru că tocmai am semnat cu firme mari. Nu le dau numele, ca să nu le fac reclamă, dar știți mai bine decât mine, că locuiți în oraș. Sunt firme noi iar mall-ul, per total, s-a reinventat ca imagine. Suntem foarte mulțumiți de activitatea de la Piatra-Neamț, ne-a declarat Ștefan Cremene, director de retail la GTC România.

Galleria Mall din Suceava, vândut cu 800.000 de euro

Nici prețul de vânzare al mall-ului din Suceava nu este cel corect, afirmă aceiași reprezentanți ai GTC România: Nu poate fi vorba vreo secundă să se vândă un mall cu 800 de euro. Dacă prețul era corect îl cumpăram eu sau dumneavoastră. Totul a plecat de la un articol scris pe genunchi, iar informația s-a propagat incorect.  E o companie listată la bursă, totuși. Este vorba despre un preț de vânzare de 800.000 de euro.

Galleria Mall din Piatra-Neamț s-a deschis pe 4 septembrie 2009 și are 15.000 de metri pătrați construiți. Pe lângă mall-urile din Piatra-Neamț, Buzău și Suceava, compania GTC mai deţine un centru comercial sub brandul Galleria, la Arad. Totodată, dezvoltatorul israelian este proprietarul complexului de birouri City Gate din Piaţa Presei din Bucureşti, deținând și alte două complexuri rezidenţiale în Capitală: Rose Garden şi Felicity. GTC a avut venituri de 23,4 milioane euro în primele nouă luni în România şi Bulgaria, faţă de 21 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ioana HAGI-STAN