Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății a fost marcată astăzi, 22 decembrie, și la Piatra Neamț printr-o depunere de coroane la monumentul amplasat lângă Consiliul Județean Neamț. Alături de revoluționarii nemțeni s-au mai aflat oficialităților locale și județene, consilieri locali și județeni, reprezentanți ai partidelor, oameni obișnuiți care au ținut să-și arate recunoștința față de martirii și eroii Revoluției Române.

Iulius Trapiel, președintele Organizației Luptătorilor din decembrie 1989: „Se împlinesc 27 de ani de când români și-au câștigat în stradă libertatea, dându-și viața pentru a schimba destinul țării sufocate de un regim totalitarist. Au trecut 27 de ani, iar vinovații nu au fost pedepsiți. Nu s-au făcut verificări și dreptate. Trebuie să spunem de trei ori: Da și la Piatra Neamț a fost revoluție. Trebuie să fim mândri de acest lucru. Sunt unii care și-ar dori să aibă revoluția lor particulară, dar să nu uităm că unitatea între revoluționari trebuie să fie pe primul loc. Mândria, orgoliile trebuie lăsate deoparte. Fără revoluția din 1989, astăzi nu existau aleși locali, județeni, deputați, senatori. Datorită eroilor de la Revoluție sunt unii care ocupă sau au ocupat anumite funcții”.

Iulian Jugan, subprefectul județului Neamț: „Jerfa eroilor din decembrie 1989 reprezintă un moment important în istoria recentă a poporului nostru, deoarece și-au asumat rolul de a schimba viitorul nostru, al tuturor. Toți cei care și-au pierdut viața în decembrie 1989, tineri într-un număr destul de mare, și-au dorit ca noi să ne bucurăm de libertate. Revoluția a deschis calea unor schimbări profunde în plan politic, social și economic. Avem obligația de a rămâne uniți, de a nu lăsa pe nimeni să ne dezbine”. (Ana MOISE)

Articolul precedentMicuţii atleţi pietreni vin tare din urmă!
Articolul următorProbleme cu utilajele de deszăpezire rezolvate după controlul Prefecturii
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.