0:00

Zece persoane din judeţul Bacău au fost reţinute, joi, 19 ianuarie, fiind bănuite de „contrabandă calificată cu arme, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic”, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău. Peste 200 de polițiști din cadrul IPJ Bacău, cu sprijinul Brigăzii de Operațiuni Speciale Bacău, au efectuat 66 de percheziții în localităţile Bogdănești, Oituz și Cașin. Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Bacău deţinea informaţii că, în localităţile amintite, mai multe persoane, constituite în două grupuri, dețin ilegal arme de vânătoare, cu care braconează în pădurile învecinate.

„Începând cu luna aprilie 2016, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, polițiștii au efectuat cercetări în urma cărora a rezultat că armele şi muniţiile procurate sunt deţinute ilegal și sunt folosite la săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic, iar produsul acestora (carne, piei, trofee) este în cele mai multe cazuri împărţit între făptuitori și uneori comercializat către terţe persoane. (…) În urma probatoriului administrat, s-au constatat 112 infracțiuni și s-a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 10 persoane, urmând să fie prezentate Tribunalului Bacău, cu propunere de arestare preventivă”, potrivit unui comunicat de presă al IPJ Bacău.

În timpul perchezițiilor au fost identificate, ca deţinute ilegal, şi indisponibilizate în vederea confiscării, următoarele bunuri: „o armă de vânătoare cu glonţ calibru 30-06, două arme de vânătoare cu alice calibru 12 şi calibru 16, o armă de tir calibru 5,6, 10 arme confecţionate artizanal cu alice de diferite calibre, două pistoale neletale supuse autorizării, 324 bucăți cartuşe de diferite calibre, două capcane metalice, 14 trofee vânat, 800 grame pulbere, 85 tuburi cartuşe de diferite calibre, 12 bucăți produse pirotehnice, două lunete, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte, 29 kilograme carne vânat, un corp grenadă și trei bucăți proiectile de diferite calibre din perioada ultimului război mondial și o plasă monofilament”, potrivit aceleiaşi surse. (ZCH NEWS; FOTO: IPJ Bacău)

Articolul precedentPolițistul Cristian Buga a depășit faza critică după infarct
Articolul următorFurt inedit la Altex: laptop-uri „pitite” în pungă placată cu aluminiu
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.