După ce i-aţi apreciat în numeroase evenimente speciale, în recitaluri sau în concerte alături de Orchestra Naţională Radio sau Orchestra de Cameră Radio, celebrii muzicieni Răzvan Suma și Horia Mihail au dăruit aseară (5 iulie) publicului pietrean melomen o părticică din sufletul lor. Magia extraordinară care s-a creat între spectatori și cei doi protagoniști a fost unică și de neuitat.

Violoncelistul Răzvan Suma a mai cântat la Vacanțele Muzicale în urmă cu 10 ani. El va concerta și în această seară (6 iulie) alături de soția sa, Analia Selis. ”M-am simțit foarte bine pe scenă alături de Horia Mihail care este un partener profesional de foarte mult timp și vreau să urez mulți ani acestui Festival. Ediția a 44-a mi se pare mai jubiliară decât a 45-a. Este extraordinar că se întâmplă în România așa ceva și-i felicit pe toți cei implicați pentru organizare dar și pentru invitarea muzicienilor de cea mai bună valoare”.

Pianistul Horia Mihai a concertat în premieră la Vacanțele Muzicale. A mai fost în urmă cu trei luni la Piatra Neamț cu proiectul de senzație Pianul Călător. ”Am întâlnit un public entuziast în această sală a Teatrului Tineretului care este un loc primitor. Felicitări și pentru pianul achiziționat. Este un lucru extraordinar pentru comunitatea dvs. Mi-a făcut mare plăcere să fiu invitat în premieră la Vacanțele Muzicale și sper să revin cât de curând”, a declarat Horia Mihail.

Carmen Nastasă, directoarea Centrului pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare” Neamț spune că Răzvan Suma și Horia Mihail au oferit spectatorilor un concert de înaltă clasă, de o sensibilitate profundă. ”Publicul nemțean îi cunoaște foarte bine din concerte recent susținute, în diverse formule, la Piatra-Neamț. I-a așteptat la Vacanțele Muzicale și acest lucru s-a văzut și aseară, prestația lor rafinată captivând audiența, într-o sală de concert arhiplină”.

Seara s-a încheiat pe ritmurile Ansamblului ”Traffic Strings” care, așa cum spunea Carmen Nastasă ”ne-a purtat într-o călătorie prin diverse stiluri și epoci muzicale, dublată de o prestație scenică versatilă și absolut încântătoare. Publicul a apreciat combinația originală de instrumente și abordarea inedită din program a unor piese clasice sau contemporane foarte cunoscute. A fost, din nou, o seară reușită, în care spectatorii s-a bucurat mult de ceea ce au oferit artiștii pe scenă și asta e cel mai important pentru noi”.

”Eu am mai fost și anul trecut cu Orchestra Simfonică București la Vacanțele Muzicale. M-am întors cu bucurie și anul acesta pentru că aici este public foarte cald. Este excepțional că undeva în România un Festival de-o asemenea amploare a ajuns la a 44-a ediție. Este fabulos, nu trebuie să ne ferim de cuvinte”,  a spus muzicianul Gabriel Gheorghe, component al Ansamblului ”Traffic Strings”. (Ana MOISE)

Articolul precedentCum vorbește Poliția Locală despre sex și prostituție
Articolul următorFOTO Incendiu amplificat de explozia unei butelii, la Hârțești
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.