Polițiștii locali din Piatra Neamț au fost din nou pe centură și, în exercitarea ”atribuțiilor” legale, au intrat într-un soi de conflict de muncă, fiindcă le-au găsit la serviciu pe două din prestatoarele de servicii integrate în zonă. Cine, ce și cum face pe centura Pietrei se (cam) știe. Interesant ar putea fi modul cum este relatat episodul într-un comunicat oficial, în limbajul specific pustiului de cuvinte. Evident, nu se așteaptă nimeni la cuvinte triviale într-un document de largă circulație publică, dar, totuși… Dacă niște cuvinte succinte, dar explicite, de genul ”Poliția Locală a amendat două femei pentru practicarea prostituției”, trăgeau prea puțin la cântarul comunicării instituționale, în ideea că zece rânduri scrise umplu mai bine un comunicat decât două fraze, poate mai bine nu se dădea niciun comunicat. În definitiv, o faptă bună e mai bine primită când nu e trâmbițată de cel care a făcut-o, mai ales când acesta își îndeplinea fișa postului. (D.O.)

«POLITIA LOCALA – MASURI IMPOTRIVA ACTIVITATILOR DE PRACTICARE A PROSTITUTIEI

Politia locala P. Neamt, patrula de Ordine Publica, aflandu-se in desfasurarea activitatilor de patrulare pentru mentinerea ordinii si linistii publice  pe str. Bistritei din municipiul P.Neamt,  a depistat doua persoane de sex feminin, respectiv V.A. si D.M.E, care atrageau alte persoane în vederea practicării de raporturi sexuale in scopul obţinerii de foloase materiale.

Impotriva acestora au fost luate masurile de sanctionare contraventionala, conform dispozitiilor LEGII nr. 61/27 septembrie 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice – republicata.                                     

Compartimentul Secretariat si Relatii Publice»

Articolul precedentȘcoală non tradițională la Roman
Articolul următorGALERIE FOTO Virtuozitate și magie la Vacanțele Muzicale
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.