A VIII-a ediție a Festivalului X-enduro Iași s-a desfăşurat, în week-end-ul trecut, în proaspăt inauguratul parc de aventură offroad Enduranch. La evenimentul moto-turistic de recreere s-au înscris peste 50 de sportivi din Timișoara, Ploiești, Piatra Neamț, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Iași și Republica Moldova. Sâmbătă, 4 noiembrie, au fost parcurşi 1,5 kilometri de obstacole artificiale și naturale (cauciucuri, parapeți, bușteni, ravene). Întregul traseu de tip hard-enduro, de aproximativ 15 kilometri, a fost „vedeta” zilei de duminică, 5 noiembrie. Printre sportivi s-a regăsit și o fată, care a terminat traseul cu bine. Procentul de abandonuri din cauza dificultății a fost de peste 50%. Nu s-au înregistrat incidente, iar organizatorii mulțumesc echipajelor Ambulanței și Jandarmeriei pentru prezența la eveniment, în ambele zile. 

„Traseele de enduro și hard-enduro, inaugurate cu ocazia festivalului, au fost amenajate cu sprijinul lui Orestte, coordonatorul clubului ieșean de motociclism X-Enduro. Circuitul de motocross, testat de motocicliști la sfârșit de săptămână, a fost realizat în urma colaborării cu frații Adrian și Julian Răduță. Traseul de motocross marca enduranch are o suprafață «hard-pack», o lungime de 1.300 de metri, viraje și sărituri diverse – step-down, step-up, duble și valuri. Timpul de test pentru parcurgerea completă a traseului este de 1’38’’. Enduranch este locul ideal pentru testarea propriei rezistențe și pe trasee 4X4, ATV/quad, mountainbike (free-ride, free-style și downhill) sau pe trasee de alergări”, a declarat Raluca Filip, Brand Manager Enduro Ranch.

„Ca să poți avea rezultate într-un sport, în oricare sport, îți trebuie antrenament. Talentul și abilitățile pe care crezi că le ai, nu sunt de-ajuns. În plus, este important să înveți corect tehnicile de pilotaj de la începutul parcursului sportiv. De aceea cred că existența unui astfel de complex sportiv cum este Enduro Ranch poate ajuta motociclismul ca disciplină tehnică, mai ales că în partea aceasta a României nu este dezvoltat”, a declarat Mihail Cociu.

El este multiplu campion de motocross în campionatele României, Republicii Moldova și Ucrainei, dublu campion european la juniori și seniori și deținător al unui  loc 16 la o etapă de Campionat Mondial. De asemenea, Mihail Cociu a câștigat mai multe curse de motocross în Italia și Germania. La enduro a participat în 2017 în Campionatul Italiei unde a câștigat o etapă, iar la prima etapă a Trofeului Husqvarna de anul acesta și-a adjudecat locul 3. Alte detalii, fotografii şi filmări se găsesc AICI, AICI şi AICI. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedent„MixAge”, expoziţie Oana Gavriliu/Mihai Voicu, la Galeriile „Vorel”
Articolul următorTrei infractori daţi în urmărire, „extraşi” din locuinţe şi duşi la puşcărie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.