Joi, 8 decembrie, la ora 13:00, a fost inaugurat noul sediu al primăriei comunei Vânători-Neamț, ocazie cu care clădirea a fost și sfințită de un sobor de preoți, condus de părintele arhimandrit Mihail Daniliuc, de la Schitul „Vovidenia”. Gazdele evenimentului au fost primarul Adriana Petrariu și viceprimarul Vasile Coșofreț, care și-au primit oaspeții cu pâine și sare. Printre oficialitățile prezente s-au numărat Dan Andrușcă, candidat la Parlament din partea PSD, alături de tineri din echipa sa de campanie, primarul de Agapia, Neculai Nastasă, oameni de cultură, printre care și poetul Daniel Corbu, aleși locali, profesori, elevi și cetăţeni din zona Târgu-Neamț. Fotografii:

Evenimentul a început cu o slujbă religioasă urmată de o slujbă de sfințire oficiată de un numeros sobor de preoți. Printre cucernicii părinți prezenți la eveniment s-au aflat starețul Vichente de la Mănăstirea Secu, preotul Ioan Mihoc, preotul Constantin Munteanu, dar și numeroși preoți din comună, cum ar fi preotul Nicolae Axentioi, viitorul protopop de Târgu-Neamț sau preotul Gheorghe Onofrei.

Administrația locală a implementat în perioada noiembrie 2014 – decembrie 2016, proiectul de construire a unui sediu nou pentru primăria din Vânători-Neamț, finanțat de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), prin Programul Național de Dezvoltare Locală, Subprogramul „Modernizarea satului românesc”. În perioada decembrie 2014 – februarie 2015, s-a desfășurat procedura online de achiziție publică „Cerere de Ofertă”  pentru atribuirea contractului de achiziție având ca obiect Execuție Lucrări Sediu Primărie, în comuna Vânători-Neamț, județul Neamț și care s-a finalizat cu declararea, conform reglementărilor naționale în materie de achiziții publice, de către Comisia de Evaluare, a ofertei câștigătoare depusă de Asocierea SC PRODEXIMP SRL-SC DZC CONSTRUCT SRL, cu o propunere financiară de 1,556,043.84 lei fără TVA. Proiectantul este S.C. O & C SMART CONSTRUCT SRL IAȘI.  Noul sediu al primăriei cuprinde parter + etaj, după cum urmează:

  • Parter  cu o suprafață construită = 424.80 mp  având următoarea structură funcțională (birouri): Asistență socială, Urbanism, Situații de urgență & Cadastru; Agenți Agricoli, Poliție Comunitară, Contabilitate, Birou Venituri, Casierie, Relații cu Publicul, Programe & Achiziții Publice, holuri, grupuri sanitare,Centrala Termica, terase.
  • Etaj I cu o suprafață construită=474.10 mp având următoarea structură funcțională (birouri): Bucătărie, Camera Echipamente Rețea Informatică și Telefonie, Stare Civilă, Sala de Consiliu, Servicii Apă și Canalizare, Arhivă, Arhivar, Secretar, Primar, Viceprimar, Secretariat General, Sală Primar, holuri, grupuri sanitare, balcoane. (C.T. STURZU)
Articolul precedentJoi la Târgul de Crăciun
Articolul următorPoliţiştii rutieri corupţi au mai primit 30 de zile de arest
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.