Vineri, 7 aprilie, la orele prânzului, a fost inaugurat, la Roman, Târgul de Paști, de data aceasta cu un nou organizator, Clubul Sportiv Municipal Roman.

La momentul deschiderii târgului erau prezenți 18 comercianţi de produse agro-alimentare, dulciuri, obiecte de artizanat, obiecte de ceramică şi confecţii de piele. Primăria Roman, prin intermediul organizatorului CSM Roman, a pus la dispoziţia comercianţilor 13 căsuţe din lemn şi 10 corturi moderne, pentru desfășurarea activității comerciale. Se așteaptă să mai vină cel puțin 6 agenți economici care să participe la acest târg tradițional, care se va încheia în Vinerea Mare, în data de 14 aprilie.

„Este prima dată, după mulți ani, când organizăm noi acest eveniment”, a spus primarul Lucian Micu, la sfârșitul turului prin târg, tur în care primarul a stat de vorbă cu «târgoveții», a gustat din produsele lor și i-a asigurat că vremea se va ameliora. „Avem 13 căsuțe amplasate, 10 achiziționate și 3 confecționate de către noi, plus încă 8 corturi ale noastre. Am dorit să dăm o notă unitară întregii zone și să nu mai fie acel amestec de culori pe care îl aveam când apelam la tot felul de firme ca să ne organizeze târgul. Este și un câștig financiar și apreciez că vom amortiza investiția și chiar vom avea profit după încă două târguri în afară de acesta”, și-a încheiat domnul Micu aprecierile.

Estimările primarului pot fi corecte, deoarece, pentru fiecare căsuță închiriată CSM  încasează 800 de lei, iar pentru  fiecare cort 500 de lei, conform hotărârii Consiliului local. S-au încasat deja 15.450 de lei și urmează ca acei 6 comercianți care sunt așteptați să vină să închirieze încă două căsuțe și două corturi, iar  doi comercianți vor veni  cu corturile proprii, dar vor plăti totuși o taxă de ocupare a terenului în valoare de 500 de lei. (D.A.)

Articolul precedentACTUALIZARE Incendiu la Schitul „Vovidenia”! Pompierii au stabilit cauza!
Articolul următorGALERIE FOTO Puţină lume la Pelerinajul de Florii de la Piatra Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.