ACTUALIZARE: Stingerea incendiului a durat mai bine de 4 ore, timp în care pompierii au acţionat simultan pentru lichidarea tuturor focarelor şi pentru protejarea grajdului din apropiere, de unde, de altfel, au fost scoate 6 bovine. Echipajele de pompieri au fost coordonate de comandantul Detaşamentului Târgu Neamţ, căpitanul Bogdan Burdulea. La faţa locului s-a dus şi arhimandritul Mihail Daniliuc, egumenul Schitului „Vovidenia”, care era la o manifestare la Târgu Neamţ, şi s-a întors în grabă. Focul a distrus în mare parte casa praznicală.

„Au ars acoperişul, din astereală lemn, draniţă şi tablă, pe o suprafaţă de 600 mp, tâmplăria din lemn, mai multe bunuri şi articole de uz gospodăresc”, a precizat slt. Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ. „S-a stabilit că incendiul a izbucnit din cauza unui coş de fum neprotejat termic faţă de elementele combustibile din structura construcţiei”. (C.M.)

********

ŞTIRE INIŢIALĂ: Un incendiu de amploare a izbucnit, astăzi, 8 aprilie, la orele prânzului, la casa praznicală a Schitului „Vovidenia”. Pompierii acţionează cu două autospeciale, pentru stingerea flăcărilor.

„Arderea este generalizată, toata casa praznicală este afectată şi există pericol de extindere la un grajd”, a declarat slt. Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ. „Iniţial s-au dus 9 subofiţeri la intervenţie, cu două autospeciale, apoi a mai fost trimisă o autospecială, pentru aprovizionare cu apă, la schit neexistând o sursă proprie. Aprovizionarea se face de la liceul teologic”. (C.M.)

Articolul precedentACTUALIZARE LIGA A II-A: Dacia Brăila-Foresta Suceava 4-1 (2-0)
Articolul următorGALERIE FOTO Târg de Paşti la Roman
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.