Sub acoperișul Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț, ieri, 8 decembrie, a avut loc cea de-a IV-a editie a Sărbătorii Școlii Nemțene, un eveniment organizat de ISJ Neamț care se dorește a fi o zi a recunoștinței pentru toți cei care, de-a lungul unui an, au demonstrat că pasiunea și abnegația deschid porțile succesului. În acest caz, deopotrivă, pentru dascăli și elevi. Sala a fost arhiplină asta și în condițiile în care anul acesta au fost cu 40 de olimpici mai mulți față de cel trecut. Premiați au fost 111 elevi sau echipe și profesorii lor coordonatori. Dintre aceștia, 3 elevi (o parte studenți) au fost răsplătiți pentru faptul că au reușit să reprezinte cu cinste numele județului, dincolo de hotarele țării, în competiții cu greutate (numele premianților – AICI). Braț la braț, mentorul și discipolul au urcat mândri pe scena unde emoțiile nu au fost regizate și și-au ridicat diplomele și premiile în bani acordate de reprezentanții ISJ și președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene.

Vă felicit pe toți cei care ați pus umărul și ați muncit pentru ca învățământul din județul Neamț să se formeze. Vă mulțumesc în numele Consiliului Județean Neamț pentru că faceți cinste județului prin premiile pe care le obțineți la olimpiade și vreau să vă asigur că Consiliul Județean Neamț va susține mereu învățământul acestui județ, vom susține și aprecia elitele din județul Neamț și vor avea în Consiliul Județean un partener de încredere la astfel de manifestări”, a spus Arsene. Totodată, au fost răsplătiți și alți 26 de elevi care au obţinut premii la diverse concursuri şcolare naţionale, diferite de olimpiade (lista completă – AICI).

Absent din motive obiective, așa cum au spus inspectorii școlari prezenți la gala de premiere, prof. Viorel Stan, inspector școlar general al ISJ, a transmis și el un mesaj.

Cred că sărbătoarea învăţământului nemţean 2016 este, în egală măsură, un moment al bilanţului, dar şi un moment al unui nou început; un moment al bilanţului pentru valoarea înregistrată în anul şcolar trecut; un moment al unui nou început pentru că unele competiţii care se vor desfăşura în acest an şcolar îşi deschid deja porţile. În numele Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ şi al meu personal, îi felicit pe toţi cei care astăzi sunt răsplătiţi pentru meritoriile rezultate înregistrate în anul şcolar 2015-2016! Îi felicit pe elevi pentru măiestria pe care au dovedit-o în desfăşurarea olimpiadelor! Îi felicit şi pe dascălii lor, care au ştiut să-şi probeze profesionalismul şi să nu precupeţească nici un efort în coordonarea drumului spre performanţă!”, a transmis inspectorul Stan.

Nu în ultimul rând, la categoria intitulată sugestiv ”Domnul Trandafir” au fost chemați, în lumina reflectoarelor, cei care au stat la catedră pentru a fi ei înșiși lumină pentru generațiile pe care le-au format. Premiile cele mai apreciate, dincolo de diplomele, plachetele și plicurile cu bani, au fost aplauzele îndelungi care i-au copleșit pe dascălii merituoși. Au fost premiați următorii profesori: Ana Asavei, ErmiliaChiruță, Dumitru Ene, Ioan Gafița, Zenovia Gîlcescu, Stana Ignat, Emilia Lupei, Constantin Nechita, Ovidiu Nechita, Niculina Niță, Alina Pamfil, Steliana Păduraru, Paul Sandovici, Georgeta Tanasă și pr. Mihai Vizitiu. De menționat ar mai fi că, evenimentul a fost „întrerupt” într-un mod lăudabil de elevii Liceului de Artă ”Victor Brauner” din Piatra-Neamț care au încântat auditoriul cu momentele de excepție pregătite de ei și profesorii lor. (M. TEODOROF)

Articolul precedentJucător de la Futsal Ceahlăul selecţionat în naţionala României
Articolul următorGALERIE FOTO Atenție, aterizează șarpante neautorizate și lucrate la negru!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.