Polițiștii de frontieră și-au „deschis porțile”, şi anul acesta, pentru a primi sărbătoriții Zilei de 1 iunie, ocazie cu care aproximativ 750 de copii au fost inițiați în tainele meseriei de polițist de frontieră, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

Potrivit comunicatului, s-au desfăşurat următoarele manifestări:

„Astăzi, 01 iunie a.c., începând cu ora 10.00, la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași a fost sărbătorită Ziua Internațională a Copilului, activitate la care au participat aproximativ 500 copii. Sărbătoarea a debutat cu prezentarea aparaturii și tehnicii folosite pentru supravegherea și controlul frontierei de stat. Copiii au avut ocazia să vadă cum funcționează autospecialele cu termoviziune, aparatele de vedere pe timp de noapte, dar au avut parte și de o scurtă demonstrație a polițiștilor de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ. Activitatea s-a încheiat cu momentul de maximă atracție pentru cei mici respectiv prezentarea unor exerciții demonstrative desfășurate cu ajutorul câinilor de serviciu folosiți în misiune de polițiștii de frontieră”.

„Începând cu ora 10.00, polițiștii de frontieră botoșăneni din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani au primit vizita a 100 de copii din cadrul Grădiniței nr. 19 și a Școlii Gimnaziale Elena Rareș Botoșani. De asemenea, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Darabani au prezentat pe stadionul din oraș tehnica din dotare precum și exerciții demonstrative cu câinii de serviciu, la activitate fiind prezenți circa 60 de copii din cadrul școlilor din comuna Suharău și orașul Darabani”.

„Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontiera Stânca au fost vizitați de 75 de elevi, care au aflat chiar de la colegii noștri care sunt atribuțiile polițiștilor de frontieră și cum se muncește într-un punct de trecere a frontierei de stat. Și la Stânca elevilor le-au fost prezentate aparatura și tehnica folosite pentru supravegherea și controlul frontierei de stat, dar au avut parte și de o demonstrație a îndemânării câinilor de serviciu. Micuții au fost fericiți să vadă aparatele de termoviziune, să urce alături de polițiștii de frontieră în autospecialele de intervenție, însă momentele de maximă atracție au fost demonstrațiile făcute de polițiștii de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ și câinele de serviciu Nafaxa, din dotarea Poliției de Frontieră precum și prezentarea aparaturii din dotarea compartimentului Criminalistică. La sfârșitul acțiunii micuții au fost serviți cu bomboane și suc, oferite de SNPPC Botoșani și CNP – Biroul Teritorial Botoșani”.

„Cei aproximativ 750 de copii, care, pentru câteva ore, au fost musafirii polițiștilor de frontieră, au deslușit, astfel, primele taine ale meserie de polițist de frontieră. Polițiștii de frontieră urează tuturor copiilor La mulți ani și să păstreze veșnic în suflet spiritul copilăriei!”, a precizat purtătorul de cuvânt al ITPF Iași, comisar Mihaela Denis Lazăr. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: ITPF Iaşi)

Articolul precedentGALERIE FOTO De 1 iunie, poliţişti alături de copii
Articolul următorBACĂU: Fiscul caută trezorier-şef
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.