După o perioadă de acalmie, protestele antiguvernamentale s-au reluat, în această seară (18 februarie), la Piatra Neamț. Locul de adunare nu a mai fost Teatrul Tineretului, ci Casa de Cultură. Manifestanții au fost puțini, în jur de 30 de persoane, și nu s-a mai plecat în marș.

Andrei Carabelea, organizatorul acestor întâlniri a spus că „vom continua și mâine, 19 februarie, de la ora 18:00. Sunt convins că vom fi într-un număr mai mare, pentru că deja știm că mulți nu au venit astăzi, pentru că aveau impresia că vom rămâne să protestăm doar duminica. E totuși responsabilitatea noastră să arătăm că suntem foarte atenți la ce «mișcări» fac pe viitor cei care alcătuiesc actualul guvern”.

Printre protestatari s-a aflat și Sebastian Burduja candidat independent la Camera Deputaților. „Sunt venit în Piatra Neamț pentru câteva evenimente de familie și am ținut foarte mult să particip cu soția și cu copilul nostru și la această acțiune civică. În ultima perioadă, am stat mult la București, pentru că urmez un doctorat. Important este să continuăm să transmitem acest mesaj că suntem cu ochii pe ei, pentru că acum dezbaterea este în parlament și bineînțeles temerea rămâne că vor încerca să treacă un text de lege similar prin parlament unde au majoritatea. În plus, pentru mine cel puțin, e o chestiune de principiu și de moralitate. Un guvern care generează cele mai mari proteste după revoluție și nu își dă demisia, e un guvern necredibil și față de cetățeni, și față de ambasade, și față de investitorii străini. Rămâne speranța că o să facă  ceea ce trebuie până la urmă și o să lase tot un guvern PSD-ALDE, dar nu acesta”. (Ana MOISE)

Articolul precedentANM: Pregătiţi-vă de un nou val de iarnă!
Articolul următorFOTO Talent de polițist
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.