Duminică, 16 iulie, muzica de petrecere a celebrului Nelu Ploieșteanu a umplut până la refuz Terasa “Casa Afetelor” din Pipirig. Datorită strădaniei celor doi administratori, soții Dana și Ionel Afetelor, terasa este o locație originală, amenajată cu bun gust și deosebit de primitoare. Aceasta aparţine de pensiunea cu același nume, care este renumită mai ales pentru calitatea și gustul pizzei la cuptor, opera a doi pizzeri școliți în Italia, soții Lucian și Gabriela Atodiresei, care au 13 şi, respectiv, 11 ani de experiență. “Casa Afetelor” este căutată la fiecare sfârșit de săptămână atât de clienți din orașul Târgu-Neamț și comunele limitrofe, cât și de turiști. Ospitalitatea, serviciile de calitate, respectul față de client, produsele tradiționale sunt doar câteva dintre atracțiile terasei.

Încă de pe la ora 17:00 zeci de clienți au început să se așeze la mese în așteptarea celebrului Nelu Ploieşteanu. Între timp, doamnele de la cuptorul de pizza cu greu făceau față comenzilor, iar chelnerițele abia aveau timp să respire de atâta cărat carafe de vin la mese. Pe la ora 19:00 terasa s-a umplut ochi de mușterii. Orășeni veniți cu soțiile sau cu prietenii, locuitori din Pipirig, câțiva consilieri locali, dar și petrecăreți de la o nuntă ce stătea să înceapă în incinta pensiunii, cu toții îl așteptau pe Nelu Ploieșteanu și trupa sa de instrumentiști. Intrarea maestrului pe terasă a smuls ropote de aplauze de la auditoriu. Apoi, ca un veritabil lăutar, Nelu Ploieșteanu a început să cânte pe la fiecare masă, spre bucuria mesenilor, care nu s-au dat în lături să danseze sau să ceară dedicații. Melodii de suflet, dar și de petrecere au animat toată suflarea de pe terasă până la ore târzii din noapte.

Într-o scurtă pauză am stat de vorbă cu Lucian Atodiresei, barmanul șef al terasei și un pizzer desăvârșit: “La fiecare sfârșit de săptămână suntem vizitați de foarte mulți clienți veniți din orașul Târgu-Neamț, din alte comune din jur, dar și din județ. Evident, avem și turiști, care au auzit de pensiunea și terasa Casa Afetelor, prin viu grai. De exemplu, recent am avut mai multe mese rezervate de medici din Târgu-Neamț. De asemenea, la noi vin și oameni de afaceri sau politicieni. Avem clienți din toate categoriile sociale. Suntem cunoscuți ca fiind o locație ce oferă calitate și respect tuturor clienților. Eu și soția mea am lucrat foarte mulți ani în Italia, ca și pizzeri. Fără a fi lipsiți de modestie, putem spune că nicăieri în județ nu veți mânca o pizza bună, așa cum e la noi. Este total diferită de ceea ce se găsește prin alte locații”.

Câteva clipe l-am răpit și pe Ionel Afetelor, pentru a ne spune rețeta succesului terasei sale: “Nu e niciun secret. Pur și simplu punem suflet în ceea ce facem. Și eu și soția mea ne dorim să oferim clienților noștri, nu numai servicii de calitate, ci și respectul și prietenia noastră. Aceeași mentalitate încercăm să le-o inducem și angajaților noștri, iar numărul mare de clienți pe care-l avem spune totul. Înainte să ceri, trebuie să oferi. Iar noi oferim, ca mai apoi să primim mulțumirea și satisfacția clientului”.

Ca să ne convingem dacă clienții sunt sau nu satisfăcuți am stat de vorbă și cu câțiva din ei. Chiar și cu un nuntaș venit de la Iași, fiind invitat de familia mirelui: “E pentru prima oară când ajung, aici. E foarte frumos. Am plecat de la nunta din pensiune ca să vin să-l ascult și să-l văd pe Nelu Ploieșteanu. Atmosfera este frumoasă și oamenii sunt primitori. Felicitări patronilor pentru ceea ce fac și ar trebui ca și alți patroni de pensiuni și terase să ia exemplu de la ei”.

“Super, totul! Foarte curat, servire ireproșabilă, mâncare proaspătă, gustoasă, rafinată. Nu am mai servit de multă vreme o focaccia atât de bună. Felicitări! Prețuri chiar mici, comparativ cu servirea și calitatea. Cu siguranță vom reveni. Șeful ne-a servit personal, amabil, sociabil. Am servit masa pe o terasă de nota zece! Bravo! Succes!”, a mărturisit o doamnă.

“O locație frumoasă, oameni primitori și servicii deosebite. Ne bucurăm că am avut ocazia să fim aici și vom reveni cu siguranță”, a spus o altă doamnă.

“Am fost profund impresionată de curățenie, camere, servire, detalii, căldura cu care am fost primiți. Totul în jur are suflet. De câte ori voi avea ocazia voi reveni cu siguranță”, a intervenit o altă persoană.

Nelu Ploieșteanu: “Sunt onorat că am particip la acest eveniment, la invitația familiei Afetelor. Este o zonă minunată și cu oameni deosebiți. Voi pleca de aici cu impresii frumoase despre oamenii de aici, mai ales despre domnul Ionel Afetelor, care mă copleșește cu atenția și grija sa. Și el și doamna sa sunt niște oameni generoși, ospitalieri și cred că și de aceea au așa de mulți clienți și au așa o imagine bună”.

Locația „Casa Afetelor” din Pipirig este căutată și de părinți, mai ales că în spatele terasei se află un părculeț de joacă pentru copii. Totodată, patronii se pregătesc de amenajarea unui lac, unde pasionații de pescuit își pot ura unii altora, fir întins! (C.T. STURZU)