Niciun candidat nu a lipsit astăzi, 17 iulie, de la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor vacante de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Neamț. Candidații au avut de rezolvat un test-grilă cu 40 de întrebări în 90 de minute. Pentru a obține minimum de puncte (35), ei ar fi trebuit să răspundă corect la 28 de întrebări.

”Concursul s-a desfășurat în condiții absolut normale, atât din punct de vedere al organizării, cât și al comportamentului candidaților, neexistând nici un fel de probleme”, a declarat prof. Viorel Stan, inspectorul școlar general al ISJ Neamț.

În cadrul probei scrise s-au evaluat cunoştinţele privind legislaţia, dar şi informaţiile pe care candidaţii le au cu privire la managementul educaţional. Toată lumea a admis că bibliografia a fost stufoasă, iar timpul pentru învățare insuficient.

Consilierul local Claudia Moroiu, candidat pentru postul de director adjunct la Colegiul Tehnologic ”Spiru Haret” Piatra Neamț, a declarat că testul-grilă nu a fost greu însă trebuia să fii bine pregătit. ”A fost mult de învățat. Suntem ca și elevii cu emoții mari, însă trebuie să fim pozitivi și să credem că o să bine”.

Prof. de istorie Cristiana Șoimaru, candidat la funcția de director al Școlii Gimnaziale nr. 3 Piatra Neamț, consideră că itemii, în general, au fost bine construiți, însă formularea la trei sau patru din ei a fost ambiguă. În rest, ”am avut mult de învățat într-un timp scurt, având în vedere că ne-am ocupat și de Evaluare Națională, am fost în comisii la Bacalaureat și la Titularizare și ne-a mai rămas prea puțin timp pentru pregătirea efectivă”.

Prof. Roxana Iordache, candidat la postul de director al Școlii ”Daniela Cuciuc” Piatra Neamț, s-ar fi așteptat să predomine itemii din legislație. ”Pentru cine s-a pregătit nu a fost foarte greu. M-aș fi așteptat să predomine itemii din legislație, mai puțin din Alois Gherguț, pentru care am toată stima, dar consider că un manager de școală ar trebui să cunoască mai multă legislație și mai puțină teorie la nivel de clasici în viață pe management și leadership. Sunt încrezătoare în forțele mele, dar dacă nu voi reuși nu-i un capăt de țară. Nu știu câte puncte se conferă fiecărui item. Au fost și întrebări neclare, iar diferența între răspunsurile corecte și cele incorecte s-a făcut la preț de un cuvânt”.

Afișarea rezultatelor se va face în cursul zilei de astăzi. (Ana MOISE)

 

Articolul precedentGALERIE FOTO Petrecere cu Nelu Ploieșteanu la Terasa „Casa Afetelor” Pipirig
Articolul următorMesajul președintelui Ionel Arsene: ”Rămas bun, drag coleg! Să-ți fie calea spre Cer luminată!”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.