Sâmbătă, 3 septembrie, a debutat la Miclăușeni  ediția a III-a a manifestărilor cultural-artistice reunite sub numele de „Călătorie la 1900”. În debutul manifestărilor a fost lansată cartea „Palatul Sturdza de la Miclăușeni. File dintr-un album risipit”, scrisă de istoricii Narcis Dorin Ion, directorul general al Muzeului Național Peleș și Sorin Iftimi, de la Complexul Muzeal Iași. Au urmat câteva luări de cuvânt și recitalul Coralei „Universitas” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, dirijată de Alexandru Darie.

Pe parcursul a două zile, pe domeniul Miclăușeni s-au desfășurat mai multe ateliere interactive, s-au făcut  plimbări cu trăsura, s-a  învățat vals, s-a făcut tir cu arcul, a fost o paradă a costumelor de epocă,  s-au  desfășurat spectacole de teatru în aer liber. Amatorii au avut la dispoziție un cort cu o expoziție de antichități, dar și bucate alese, preparate după rețete de asemenea de epocă.

Neobosita maică Parascheva,  acompaniată de același colectiv de oameni dedicați, au reușit – și în acest an – să organizeze o suită de manifestări culturale și de recreere de largă respirație națională. (D. AILINCĂI)

Articolul precedentNegocieri între salvamontiști și 40 de pelerini trecuți de 70 de ani
Articolul următorFOTOGRAFII Ziua comunei Agapia – „Un colț de Rai”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.