FOTOGRAFII Ziua comunei Agapia – „Un colț de Rai”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFOTOGRAFII Ziua comunei Agapia – „Un colț de Rai”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFOTOGRAFII Ziua comunei Agapia – „Un colț de Rai”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDuminică, 4 septembrie, a fost, fără doar și poate, o zi deosebită pentru comuna Agapia. Manifestările, reunite sub titulatura „Agapia – Un colț de Rai – Leagăn de spiritualitate și cultură românească”, au adus, în fața miilor de localnici veniți pe platoul fostei stâni turistice, momente artistice și culturale de vis. Programul a cuprins sărbătorirea și premierea cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsătorie, sărbătorirea și premierea copiilor născuți în anul 2016 şi sărbătorirea și premierea bătrânilor din comună, cu vârsta de peste 100 de ani. Un moment emoționat a fost atunci când primarul Neculai Nastasă și-a premiat părinții cu ocazia sărbătorii a 50 de ani de căsătorie, cât și a nepotului care s-a născut în acest an. Deschiderea oficială a manifestării a avut loc la ora 13:00 cu o slujbă religioasă, urmată de cuvântul primarului Neculai Nastasă și al invitaților.

„Onorată asistență, dragi locuitori ai comunei Agapia. Bine ați venit la cea de-a III-a ediție a Zilelor comunei Agapia. Vă doresc să aveți o zi minunată și petrecere frumoasă”, a transmis primarul Neculai Nastasă.

Pe scenă au urcat vicepreședinții Consiliului Județean, Laurențiu Dulamă și Ion Asaftei, Carmen Elena Năstase, de la Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, primarul de Târgu Neamţ, Daniel Harpa, primarul de Bălțătești, Viorel Ursache, consilierii județeni Emilia Arcan, Dan Andrușcă, Vasile Nica, Adrian Bourceanu și aleși locali. Mai târziu a sosit și Ionel Arsene președintele Consiliului Județean, care a transmis miilor de oameni adunați la manifestare mesaje de susținere și încredere.

Iubitorii de folclor au avut parte de un spectacol oferit de Ansamblul folcloric „Ozana”-Târgu-Neamț și Ansamblul folcloric „Floricică de la Munte” Piatra-Neamț sau Ion Paladi, iar tinerii au dansat și cântat pe ritmurile muzicii unor artiști consacrați pe plan național, cum ar fi Haiducii, Lorenna, Ioan Bîgea, Ester, iar pe înserat pe melodiile Andei Adam.

Seara s-a încheiat cu un foc de artificii. (C.T. STURZU)

Articolul precedentGALERIE FOTO: MICLĂUŞENI – CĂLĂTORIE LA 1900
Articolul următorBICAZ: A adormit la volan și s-a trezit în altă mașină
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.