Corul Academic Radio din București a onorat cea de-a 44-a ediție a Vacanțelor Muzicale de la Piatra Neamț printr-un concert gospel spirituals de zile mari. Două dintre artistele care-și desfășoară activitatea muzicală în cadrul acestui cor de elită sunt originare din județul Neamț: soprana Olga Caia Murariu și Voica Potângă, fiica lui Constantin Potângă, unul din cei cinci inițiatori ai Vacanțelor Muzicale în anul 1972.

Olguța Caia Murariu a declarat că este o mare bucurie să cânți acasă sub privirile emoționante ale celor dragi. ”Deși nu sunt născută la Piatra Neamț ci la Tg. Neamț, Piatra este orașul în care m-am format muzical. Doamna Elena Botez a fost primul meu profesor de canto și actualul meu profesor și datorită domnului director Mihăiță Albu de la Liceul de Artă ”Victor Brauner” și atâtor profesori și oameni de cultură din Piatra Neamț am reușit să-mi creez un destin artistic”.

Ciprian Țuțu, de un an și jumătate dirijorul Corului Academic Radio, s-a aflat pentru a treia oară la Vacanțele Muzicale. A mai fost prezent în 2006 cu stundenții de la Facultatea de Muzică din Brașov și în 2011 cu Cvintetul ”Anatoly” din orașul de sub Tâmpa.

”Sunt deosebit de onorat și de bucuros că am participat la o nouă ediție a Festivalului Internațional Vacanțele Muzicale de la Piatra Neamț. Și pe scenă și în spatelele scenei am trăit emoții deosebite alături de minunați coriști, artiști ai Corului Academic Radio pe care am bucuria și nemăsurata binecuvântare să-i pot conduce de un an și jumătate”, a declarat Ciprian Țuțu.

Carmen Nastasă, directoarea Centrului pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare” Neamț spune că s-a marcat o nouă seară care a stat sub semnul ineditului – un concert integral de muzică gospel. ”Festivalul nostru explorează mereu noi forme de expresie artistică, iar muzica gospel a fost o propunere foarte interesantă, gustată de public, care a rezonat extraordinar cu muzica de pe scenă. Prezența Corului Academic Radio a continuat tradiția concertelor de excepție susținute în Seara muzicii corale la „Vacanțele Muzicale”.

De la ora 21, în Piața Turnului, cea mai veche formație de dansuri populare a României ”Cindrelul-Junii Sibiului”, devenită patrimoniu universal, a încântat numeroasa asistență prin originalitate şi diversitate.

”Am mai fost la dvs. în urmă cu cinci ani și de fiecare dată impresia este una deosebită. Aveți un oraș frumos cu oameni minunați, dornici de frumos și de autentic. Ne dorim să putem veni și la ediția cu nr. 100”, a afirmat interpretul de muzică Nelu Albu.

”Ansamblul folcloric „Cindrelul-Junii Sibiului” reprezintă un etalon pentru orice ansamblu folcloric din România. Junii ne-au adus pe scena de la Piatra-Neamț comorile lor cele mai de preț, portul, cântecele și jocurile populare din Mărginime și din celelalte zone ale Sibiului. Cred că a fost un spectacol pe care l-am trăit, cu toții, mai ales cu sufletul. Pe scena „Vacanțelor”, Junii au adus o porție de Românie adevărată, autentică, în straie de sărbătoare”, a mai spus și directoarea Carmen Nastasă. (Ana MOISE)

Articolul precedentPuncte de colectare a electronicelor uzate la Piatra Neamţ! Se acordă premii!
Articolul următorREZULTATE BACALAUREAT 2017 – Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.