Sâmbătă, 29 octombrie, a avut  loc inaugurarea noului Centru socio-educativ (sat Lunca – zona Campus) din comuna Vânători-Neamț. În prezența oficialităților locale, în frunte cu primarul Maria Petrariu și viceprimarul Vasile Coșofreț, și a invitaților, evenimentul s-a ridicat la înălțime prin organizare și atmosferă. Au fost de faţă și reprezentanți din cele două localități partenere în cadrul proiectului, cât și copii din cele două localități, dar și din comuna Vânători-Neamț, beneficiari ai acestor centre social-educative. Evenimentul a început cu o slujbă religioasă și de sfințire a noului centru, oficiată de un sobor de preoți condus de arhimandrit Mihail Daniliuc, de la Schitul Vovidenia.

GALERIE FOTO:

„Țin să mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă realizarea acestui centru. Mulțumesc echipei și prietenilor noştri din cele două localități partenere, domnului primar Ioan Horăscu, de la comuna Prundeni. Mă simt datoare să mulțumesc și domnului constructor Gelu Gălușcă, echipei sale, pentru muncă și strădanie. Mulțumesc finanțatorilor și echipei mele de la primărie. Vreau să mulțumesc domnilor profesori din școlile din comună, care au înțeles scopul acestui proiect”, a spus primarul Maria Petrariu.

Noul Centru socio-educativ de la Vânători-Neamț se adresează copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate. Vor beneficia 83 copii, dintre care 12 de etnie romă, din comuna Cumpăna, 105 copii, dintre care 11 de etnie romă, din comuna Vînători-Neamţ şi 50 copii, dintre care 5 copii de etnie romă, din comuna Prundeni. Grupul ţintă este format din 238 de copii în situaţii de risc (3-15 ani), 200 de părinţi ai copiilor beneficiari sau tutori sau membri ai familiilor lărgite (rude până la gradul IV), 15 cadre didactice, precum şi membrii comunităţilor în cadrul cărora se implementează proiectul. Aceștia vor avea parte de consiliere psihologică, activități creative și educative, cazare și hrană. (C.T. STURZU)

Articolul precedentGrevă generală în spitale. S-a oprit activitatea medicală
Articolul următorFutsal Ceahlăul, singura echipă neînvinsă din Liga a II-a
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.