În Sala de festivități a Colegiului Național ”Petru Rareș” din Piatra-Neamț, miercuri, 15 iunie, scena s-a transformat, preț de câteva ore, într-un tărâm al prințeselor, balerinelor, zânelor, prinților, feților-frumoși și personajelor de tot felul din nenumăratele basme ce au marcat copilăria multora dintre noi. Aproximativ 200 de preșcolari și elevi până în clasa a IV-a au participat la cea de-a V-a ediție a Festivalului Național de Teatru pentru copii ”A fost… odată”. Un festival care, dincolo de jurizări și punctaje, a însemnat pentru cei mai mulți dintre copii și profesori emoția bucuriei de a se implica, de a se afirma, de a fi apreciați pentru efortul lor și, nu în ultimul rând, de a intra cât mai bine în pielea rolurilor pregătite.

„Vorbim despre cea de-a V-a ediția. Primele 3 ediții le-am desfășurat sub forma unui concurs de creație, lucrări practice ale copiilor, unde au fost expuse toate , la Muzeul de Artă Iulia Hălăucescu Tarcău, pentru că și ei sunt inițiatori în acest proiect. Ca inițiatori avem: Școala Iulia Hălăucescu Tarcău, Grădinița Lumea Copiilor Bicaz, Liceul Tehnologic Spiru Haret din Piatra-Neamț și Asociația Pedagogică Educatoarea. Anul acesta am avut particpanți în concurs la secțiunile: artă dramatică, artă coregrafică și fabulă/povestire individual. Scopul principal al acestui festival este participarea care-I ajută pe copii să se dezvolte emoțional, să crească din punct de vedere al talentului și să se afirme”, a precizat prof. Ana Hîrțan, de la Grădinița cu Program Prelungit a Liceului Tehnologic ”Spiru Haret” din Piatra-Neamț.

La același concurs a existat și o secțiune de cultură generală, iar participarea altor echipaje din țară, la secțiunile de teatru, s-a făcut prin trimiterea de înregistrări. La această etapă au participat, din județul Neamț, preșcolarii și școlarii de la următoarele unități de învățământ: Școala Gimnazială Nr.3 Piatra-Neamț, Grădinița ”Veronica Filip” Piatra-Neamț, Grădinița Liceului Tehnologic ”Dimitrie Leonida” Piatra-Neamț, Școala Gimnazială ”Elena Cuza” din Piatra-Neamț, Grădinița din Bicazu Ardelean, Grădinița ”Lumea Copiilor” Bicaz, Grădinița ”Muguri de Lumină” din Roman, Grădinița ”Floare de Colț” din Piatra-Neamț, Grădinița Colegiului Național ”Gheorghe Asachi” Piatra-Neamț; Grădinița Nr.2 Târgu-Neamț; Grădinița Nr.5 din Piatra-Neamț; Grădinița Școlii Gimnaziale ”Nicu Albu” din Piatra-Neamț și Trupa ”Artis junior” din Piatra-Neamț. (M.T.)

Articolul precedentAdjunctul Octavian Ursache, împuternicit șef la Permise
Articolul următorANM: Întâi caniculă, apoi furtuni!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.