0:00

Zeci de elevi de la clasele I-IV, atât din județul Neamț, cât și din afara lui, au ocupat sâmbătă, 25 iunie, de la primele ore ale dimineții, Curtea Domnească pentru a se destinde în competiții sportive care au avut ca miză un singur câștig: distracția. Fie că vorbim de baschet, minihandbal sau șah, cei mici s-au declarat mulțumiți de atmosfera creată de organizatori și de vremea extraordinară ce le-a fost alături.

Noi suntem de la Târgu-Neamț și am venit nu pentru a câștiga, ci pentru a ne face noi prietenii și pentru a ne bucura de joc. Sperăm să putem veni și la anul. A fost cam cald afară, însă, în rest, ne-am distrat maxim”, a spus una dintre micile handbaliste care a participat la întrecerile sportive.

Reprezentanții Direcției Județene pentru Sport și Tineret Neamț ne-au declarat că astfel de evenimente sportive sunt necesare, deoarece copiii nu numai că au nevoie de mișcare, dar, prin participarea la astfel de momente, pot înțelege mult mai bine unele aspecte care fac parte din joc.

Din afara județului sunt implicați copiii din Pașcani și Onești, iar din județ am avut copii din Târgu-Neamț, Tămășeni, Roman, Roznov și Piatra-Neamț. Vorbim, în total, despre 54 de activități sportive ce reprezintă mai mult de10 instituții. Aceste activități nu au ca miză premiul, ci sunt organizate pentru dezvoltarea lor, doar ca să înțeleagă în ce condiții se desfășoară un turneu, să înțeleagă arbitrajul, să înțeleagă faptul că trebuie să respecte timpii stabiliți, faptul că adversarii nu sunt dușmani. Promovăm handbalul. Vreau să-i învăț să se joace de-a handbalul, nu să joace handbal. Copiii vor pleca de aici cu o medalie, cu un suc, cu o apă și, sperăm, cu amitiri frumoase”, a declarat Marcel Mihalcea, consilier al DJST Neamț. La Curtea Domnească, jocurile sportive vor continua și mâine, 26 iunie, cu începere de la ora 9, spre deliciul micilor competitori. (M.T.)

Articolul precedentAngajări masive la DGASPC Suceava * AJOFM Vaslui caută consilier juridic
Articolul următorFOTO+VIDEO Curtea Domnească, neîncăpătoare pentru fanii Holograf
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.