GALERIE FOTO Cannabis cultivat în subsolul casei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiGALERIE FOTO Cannabis cultivat în subsolul casei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPoliţiştii și procurorii DIICOT de la Iași au destructurat, luni, 8 august, o grupare infracțională specializată în trafic de droguri, potrivit unor comunicate de presă ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi şi DIICOT.

Anchetatorii au derulat 9 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost descoperite aproape 150 de plante de cannabis, iar 4 persoane au fost reținute.

“În urma percheziţiilor, au fost descoperite 145 de plante de droguri, 23 de grame de fragmente de plante de cannabis, un cort căptușit cu folie de aluminiu, un umidificator, un ventilator, un filtru de aer, două lămpi utilizate pentru dezvoltarea plantelor de cannabis, 3 prize cu temporizator și o unitate de măsurare a temperaturii și umidității”, potrivit comunicatului IPJ Iaşi.

“În cauză există suspiciunea rezonabilă  că, în perioada noiembrie  2015 – ianuarie 2016 inculpatul Botezatu Mihai Alexandru a deținut în vederea comercializării droguri de mare risc MDMA. Cercetările ulterioare au stabilit faptul că, din luna februarie 2016, inculpații  Iacob Codrin Constantin și Vlădianu Andrei Sebastian au deținut importante cantități de droguri de risc (cannabis), pentru consum propriu și pentru comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit către consumatorii de astfel de substanțe de pe raza județului Iași. De asemenea, inculpații Iacob Codrin Constantin, Vlădianu Andrei Sebastian și Stan Mihai zis Dănuț au înființat mai multe culturi ilicite de cannabis, în vederea obținerii drogurilor de risc (cannabis) necesare consumului propriu cât și comercializării. În acest sens, au comandat pe site-urile de profil semințe, pământ, substanțe de fertilizare și instalații necesare cultivării cannabisului, bunuri pe care le-au recepționat prin intermediul societăților de  curierat care se ocupă cu expedierea coletelor”, se precizează în comunicatul DIICOT.

Cu ocazia percheziției efectuate la locuința lui Mihai Stan zis Dănuț a fost descoperit un beci în care se afla o cultură de cannabis. Beciul era compartimentat, cu ajutorul unui suport din lemn, pe care era prinsă folie de aluminiu, rezultând astfel două încăperi. În prima au fost descoperite un pulverizator, două găleți cu apă, un ventilator, 5 saci de pământ, săculețe de mici dimensiuni folosiți pentru germinarea semințelor. În cea de a doua încăpere au fost descoperite mai multe ghivece, în fiecare fiind câte o plantă de cannabis. Pe tavanul încăperii se aflau suspendate trei lămpi folosite pentru iluminare și pentru încălzirea plantației. (ZCH NEWS; FOTO: IPJ Iaşi şi DIICOT Iaşi)

Articolul precedentO nouă carte a dr. Dan Arvătescu, lansată la Roman
Articolul următorANM: Avertizare COD GALBEN de furtuni pentru judeţul Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.