ACTUALIZARE: Cercetările poliţiei rutiere au stabilit că evenimentul s-a produs “într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta”. Şoferul (un bărbat, de 45 de ani, din comuna Dărmănești) “a pierdut controlul asupra direcției de mers”. “Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural”, potrivit IPJ Suceava. (M.C.)

*****

ŞTIRE INIŢIALĂ: Un camion cu remorcă s-a răsturnat, miercuri, 6 iulie, pe o parte, în Pasul Mestecăniş (comuna Pojorâta – Suceava), informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

Vehicolul era încărcat cu piatra concasată și a blocat ambele sensuri de mers. Accidentul a fost anunţat la 112 la ora 14:51. Au intervenit militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Secției Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc, ai Ocolului Silvic Pojorâta și de la două societăți comerciale.

“Prima bandă a drumului a fost închisă traficului rutier, deoarece pe carosabil s-a scurs carburantul din rezervorul mașinii. Pentru o perioadă de aproximativ o oră și jumătate, circulația s-a desfășurat pe o singură bandă, alternativ. Conducătorul auto, în vârstă de 45 de ani, a fost rănit ușor, iar un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean i-a acordat primul ajutor medical, însă bărbatul a refuzat transportul la o unitate spitalicească”, se precizează în comunicatul ISU Suceava.

Pompierii militari și forțele participante au încărcat pietrișul împrăștiat pe șosea într-un alt camion, după care au sablat scurgerile de carburanți și lubrifianți de pe carosabil, prin îmbibare și absorbție cu nisip. De asemenea, au spălat carosabilul de pietriș, pentru a reda circulației drumul ce leagă Moldova de Ardeal.

“Deoarece în județ sunt puțini operatori economici care dețin macarale de mare tonaj, s-a întârziat foarte mult până a fost identificată o automacara disponibilă, astfel încât misiunea salvatorilor s-a încheiat abia la ora 21:20, atunci când s-a reușit ridicarea și încărcarea capului tractor pe o autoplatformă”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt. adj. Alin Găleată. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: Facebook ISU Suceava)