GALERIE FOTO 22 de ani de rugby feminin la Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrima formaţie de rugby feminin înregistrată oficial în România, Rugby Club Venus RIFIL Piatra Neamţ, serbează 22 de ani de la înfiinţare. Era 1 iunie 1996, când Eusebiu Popa, un antrenor dedicat acestui sport, a pus bazele clubului care, pe 15 august 1996, a fost afiliat la Federaţia Română de Rugby (FRR). Un an mai târziu, avea loc primul meci oficial de rugby feminin la Piatra Neamţ.

Între performanţele naţionale ale grupării se numără: campioane naţionale la senioare (2005 şi 2006), vicecampioane naţionale la senioare (2007 şi 2008), locul 3 la junioare (2013), locul 4 la junioare (2012), câştigarea campionatului regional la junioare mici U14 (2017) „cu 14 victorii din 14 meciuri”, după cum declară, cu mândrie, antrenorul Eusebiu Popa.

RC Venus şi-a trecut în palmares şi o seamă de performanţe internaţionale:  locul 3 la junioare la United Word Games (2015 – Klagenfurt), locul 3 la junioare la Rugbylja Cup (Milano – 2016). Tot la capitolul performanţe trebuie menţionat şi faptul că trei dintre elevele antrenorului Eusebiu Popa, Irina Hârjete, Loredana Juncanariu și Georgiana Gabor, joacă în echipa națională a României.

„Este o sărbătoare, starea de spirit a echipei este una foarte bună. Va fi însă şi un moment zero, să-i spunem, pentru că vom organiza o şedinţă cu părinţii şi copiii, pentru a decide ce facem în viitor. Intenţionăm să primenim lotul, va rămâne doar cine merită. Eu nu încurajez nemunca. Echipa este formată din 7 «rotiţe», iar dacă una sau două dintre acestea nu merge, atunci nici întreaga formaţie nu dă randament”, a declarat antrenorul Eusebiu Popa.

Deşi se confruntă cu probleme serioase de sănătate, Eusebiu Popa spune că între planurile de viitor se numără o echipă de minirugby la Şcoala Gimnazială nr. 2 Piatra Neamţ, tehnicianul fiind contactat în acest sens de mai mulţi părinţi. Proiectul va demara în luna iulie, antrenamentele urmând să se deruleze la Roznov sau la Bodeşti. „Încercăm să participăm la toate turneele la care voi putea să mă deplasez. Pe mine rugbyul mă susţine din punct de vedere moral, având în vedere problemele de sănătate cu care mă confrunt!”, a conchis Eusebiu Popa.

„Mesagerul de Neamţ” a dedicat o pagină antrenorului Eusebiu Popa la finele anului trecut. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: G. CRĂCANĂ)

Articolul precedentGăsit mort în curtea unei ferme din Poiana Teiului
Articolul următorIdentificare și amprentare a locuitorilor clandestini din Girov
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.