0:00

Pompierii nemțeni au aniversat joi, 13 septembrie, în prezența oficialităților locale și județene, 170 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii. Ceremonialul a debutat cu o scurtă slujbă religioasă și cu prezentarea drapelului de luptă, salutat ca de obicei, de prefectul județului Neamț. Fiecare dintre cei prezenți au dat citire sau au transmis mesaje cu ocazia aniversării Zilei Pompierilor din România.

„Onorată asistență, camarazi!. Sărbătorim astăzi 170 de ani de la un act de eroism ce vestea continuarea la nivelul societății românești, cu o energie sporită a luptei pentru autodeterminare, începută la 9 mai 1877, consolidată în Războiul de Independență ce a urmat, și definitivată acum 100 de ani prin Marea Unire a românilor de la 1 Decembrie 1918. Practic, întreaga istorie a pompierilor este  o continuare a eroicei încleștări din 13 septembrie 1848.  Cu ocazia zilei de 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România, doresc să transmit, în numele comenzii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Petrodava al județului Neamț, urări de sănătate și împliniri în plan profesional și personal pompierilor nemțeni profesioniști și voluntari precum și familiilor acestora”, a spus col. Ioan Nițică, șeful ISU Neamț.

Urări de la mulți ani și mesaje ocazionate de ceremonia dedicată Zilei Pompierilor au primit cadrele ISU Neamț și din partea președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, din partea prefectului de Neamț, Daniela Soroceanu și a primarului municipiului Piatra Neamț, Dragoș Chitic. Totodată, de ziua lor, 8 pompieri nemțeni au fost avansați în grad, înainte de termen. (E.C.)

Articolul precedentEliberați de Judecătorie, autorii jafului de 23.000 de euro au fost arestați de Tribunal
Articolul următorTârgul de carte „Libris” 2018, porți deschise sub semnul Centenarului Marii Uniri
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.