iasi flyer politie 01În ultimele 24 de ore, poliţiştii din judeţul Iaşi au primit două plângeri de furturi din autoturisme din partea a doi bărbaţi care au „ajutat” hoţii.

În seara de 29 iulie, Secţia 3 Poliţie a fost sesizată de Marian B. (34 de ani), din comuna Popricani, despre faptul că între orele 15.00-15.30, cineva i-a furat 250 de euro, 100 dolari și 400 de lei pe care îi avea în portofelul lăsat în torpedou. Maşina fusese parcată în spatele Teatrului Luceafărul, iar portierele nu erau încuiate.

În aceeași zi, Valentin C. (33 ani) din Iaşi a reclamat la poliţie faptul că hoţii i-au luat din maşină o geantă cu documente şi un încărcător pentru laptop, prejudiciul fiind de 2000 de lei. Şi el lăsase autoturismul cu portierele neasigurate. În ambele cazuri s-au întocmit dosare penale şi se fac investigaţii pentru identificarea hoţilor.

În perioada mai-septembrie 2015 Inspectoratul de Poliție Județean Iași, prin Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, derulează campania „NU-ŢI LĂSA MAŞINA LA ÎNDEMÂNA HOŢILOR!”.

Acest demers are ca scop informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor de şi din autoturisme, se înscrie în prioritatea naţională „Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului” şi abordează unul dintre genurile de infracţionalitate care au un aport important la situaţia operativă.

RECOMANDĂRI PENTRU PREVENIREA FURTURILOR DIN AUTOTURISME

  • iasi flyer politie 02Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatură electronică etc.) chiar dacă lipsiţi pentru scurt timp!
  • În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibulului, acţionaţi sistemul de blocare a uşilor!
  • Pe perioada deplasării cu autoturismul, în special în cazul femeilor, acţionaţi sistemul de închidere a uşilor (astfel veţi evita să fiţi deposedate la semafor de geanta aflată în interiorul maşinii)!
  • Când părăsiţi autoturismul, geamurile trebuie să fie întotdeauna închise complet;!

Asiguraţi-vă că portierele s-au închis atunci când părăsiţi maşina şi acţionaţi închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o! (ZCH NEWS)

Articolul precedentBiblioteca “Kirileanu: Colocviu dedicat filosofului Constantin Noica
Articolul următorFocuri de armă pentru prinderea unor traficanţi de droguri! VIDEO
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.