Furt de 23.000 de euro la pont, autorii eliberaţi de instanţă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDoi indivizi, care au comis un furt de 23.000 de euro din casa unui om de afaceri din Zăneşti, precum şi cel care le-a dat pontul, au fost reţinuţi de poliţişti, după investigaţii care au durat o lună de zile. Hoţii au acţionat ziua în amiaza mare, ştiind că locuinţa este supravegheată video doar în partea din faţă. Au intat în casă după ce-au forţat un geam termopan din spatele clădirii, au luat banii  (23.000 de euro şi 8.000 de lei), plus 100 de grame de bijuterii din aur şi duşi au fost.

Primul care a fost reţinut de poliţişti a fost Daniel Melente Moldovan, în vârstă de 45 de ani, din comuna Dumitra, judeţul Bistriţa Năsăud. El locuieşte de o vreme în Zăneşti, ştia că familia respectivă are bani în casă şi a furnizat toate informaţiile, inclusiv detalii despre programul membrilor familiei, foştilor colegi de penitenciar. Teodor Mihai Staicu, de 36 de ani, şi Eugen Gabriel Gaşpar, de 35 de ani, ambii domiciliaţi în judeţul Mureş, nu au făcut altceva decât să dea lovitura. Vineri, poliţiştii au plecat să-i caute pe autori, i-au găsit, i-au reţinut şi i-au prezentat procurorului de caz, care a promovat propunerea de arestare la instanţă.

Judecătoarea care a soluţionat cererea a avut o atitudine plină de clemență, cu trimiteri la lege: “În temeiul art. 227 alin.1 C.p.p., raportat la art. 202 alin.1-4 lit.e C.p.p., art. 223 alin.1,2 C.p.p. respinge ca nefondată propunerea de luare a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ faţă de inculpaţii: 1. Staicu Teodor Mihai, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, prev. şi ped. de art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. d, alin. 2 lit. b Cod penal; 2.Gaşpar Eugen  Gabriel, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat,; 3. Moldovan Melente Daniel,  fiul lui Melente şi Raveca, născut la 20.04.1973 în corn. Dumitra, jud. Bistriţa Năsăud, …, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt calificat. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaţilor Gaşpar Eugen Gabriel şi Staicu Teodor Mihai, cu datele de identificare de mai sus, de sub puterea măsurii preventive a reţinerii. Constată că inculpatul Moldovan Melente Daniel a fost pus în libertate de sub puterea măsurii preventive a reţinerii la data de 07.09.2018, ora 19.00”.

În aceste condiţii, absolut “încurajatoare” pentru cei care au muncit în anchetă, nu rămâne decât varianta ca procurorul să conteste decizia la instanţa superioară, cu speranţa de a obţine arestarea preventivă a celor 3 indivizi, toţi cu antecedente penale.

C.M.

Articolul precedent30 de zile de arest pentru individul care a bătut o bătrână ca să-i ia pensia
Articolul următorTrafic în zile de sărbătoare: 20 de permise reţinute, 100 de şoferi amendaţi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.