0:00

Funcționara din Prefectura Neamț și consiliera personală a primarului de Dumbrava Roșie, în arest la domiciliu de Paște, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProcurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț au cerut instanței de judecată prelungirea arestului la domiciliu pentru funcționara din Prefectura Neamț și consiliera personală a primarului de Dumbrava Roșie acuzate de luare de mită. După deliberări, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Neamț a admis solicitarea și a prelungit măsura preventivă până la data de 11 mai.

În temeiul art. 221 alin. 4 Cod procedură penală, atrage atenția inculpatelor că, în caz de încălcare cu rea-credință a măsurii sau a obligațiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive, iar potrivit art. 285 alin. 3 litera c Cod penal, se consideră evadare încălcarea de către persoana aflată în arest la domiciliu a obligației de a nu părăsi imobilul, ori nerespectarea de către aceasta a itinerarului sau a condițiilor de deplasare, stabilite potrivit legii”, conform Tribunalului Neamț. Decizia instanței de fond nu este definitivă.

Se pare că cele două femei erau de mai mult timp în atenția oamenilor legii, iar acțiunea de prindere în flagrant a avut loc pe 12 martie. Funcționarul public din cadrul prefecturii ar fi cerut 10.000 de lei pentru o reconstituire a dreptului de proprietate pentru niște terenuri. Cealaltă acuzată a primit 1.000 de lei în legătură cu obținerea titlului de proprietate pentru un teren din Dumbrava Roșie, conform anchetatorilor (amănunte aici și aici).

(G.S.)

Articolul precedentInspector DSP acuzat de operațiuni financiare incompatibile cu funcția
Articolul următorNeamț. Tânăr reținut pentru multiple infracțiuni
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.