pompieri bacau 02Cinci incendii au avut de stins, luni, 10 august, pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ. Că au luat foc gunoaie sau vegetație uscată, cauza acestor incendii a fost una singură: fumatul în locuri nepermise.

Astfel, la ora 10:14, prin apel la 112, a fost anunțat un incendiu pe un teren viran din municipiul Roman, strada Tudor Vladimirescu, unde arde gunoi menajer. „La locul indicat s-au deplasat patru subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi au lichidat incendiul izbucnit din cauza fumatului în locuri nepermise şi în urma căruia au ars aproximativ 300 kg de gunoi menajer”, a declarat slt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

La ora 11:32, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu pe un teren din municipiul Piatra Neamţ, strada 1 Decembrie 1918, unde ard deşeuri. La locul indicat s-au deplasat cinci subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi au lichidat incendiul izbucnit din cauza fumatului în locuri nepermise şi în urma căruia au ars aproximativ 50 kg deşeuri de hârtie şi carton.

La ora 14:00, a fost anunţat un incendiu de vegetaţie uscată în satul Buruieneşti, comuna Doljeşti, pe malul Siretului. La locul indicat s-au deplasat cinci subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi au lichidat incendiul izbucnit din cauza fumatului în locuri nepermise şi în urma căruia au ars vegetaţie uscată şi lăstăriş, pe o suprafaţă de aproximativ două hectare.

La ora 15:15, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată în comuna Săvineşti. La locul indicat s-au deplasat nouă subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu două autospeciale de stins incendii, doi pompieri voluntari cu o autospecială şi 15 salariaţi ai celor două firme care au terenuri în zona afectată de incendiu. Forţele au lichidat incendiul izbucnit din cauza fumatului în locuri nepermise şi în urma căruia a fost afectată o suprafaţă de aproximativ cinci hectare, unde au ars vegetaţie uscată şi traverse de cale ferată. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentATENŢIE PĂRINŢI! Vaccinul tetravalent se face după 15 septembrie! Ministerul Sănătăţii nu l-a furnizat!
Articolul următorS-au înfiinţat secţii noi de votare! Iaşi şi Vaslui sunt campioane! Vezi cum stă Neamţul!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.