112Un bătrân de 67 de ani, din satul Petru Vodă, a plecat, luni dimineață, 10 august, cu vitele la păscut și nu s-a mai întors acasă. La ora 00.35, când lipsa bărbatului devenise certitudine, familia a sunat, îngrijorată, la 112 și au anunțat dispariția.

„Cinci pompieri din cadrul Gărzii de Intervenţie Poiana Teiului şi doi poliţişti au început imediat căutarea bărbatului. Acesta a fost găsit la o oră de la anunțul dispariției, la 1.30, la 800 de metri de DN 15D, pe marginea drumului spre Mănăstirea Petru-Vodă. Bătrânul era epuizat, dar conştient. A fost transportat la domiciliu, având în vedere că a refuzat transportul la spital”, a declarat slt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Se pare că bătrânului i s-a făcut rău de la căldură, a stat o perioadă la umbră, dar nu a reușit să-și adune puterile pentru a ajunge acasă.

Pentru a preveni eventuale situaţii de urgenţă ce ar putea fi generate de caniculă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ reaminteşte cetăţenilor: „Să evite expunerea la soare și efortul fizic intens între orele 11.00-18.00. De asemenea, deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineţii sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul, în spaţii dotate cu aer condiţionat (magazine, spații publice). Și, mai ales, menţineţi legătura cu persoanele în vârstă (rude, vecini, persoane cu dizabilităţi), interesându-vă de starea de sănătate a acestora şi oferiţi-le asistenţă ori de câte ori au nevoie”, a mai declarat purtătorul de cuvânt. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentATENŢIE PĂRINŢI! Vaccinul tetravalent se face după 15 septembrie! Ministerul Sănătăţii nu l-a furnizat!
Articolul următorS-au înfiinţat secţii noi de votare! Iaşi şi Vaslui sunt campioane! Vezi cum stă Neamţul!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.