reclama autocenter

fsli mitingO situație care stă pe un butoi de pulbere a ieșit la iveală după ce reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ Neamț au precizat că, începând de anul viitor, există mari șanse să deschidă acțiuni în instanţă în favoarea personalului nedidactic. La bază stă o premieră națională care a fost înregistrată joi, 17 decembrie, în Iași. Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar Iași a anunțat că va câștiga câte 100 milioane pentru fiecare membru de sindicat din categoria personalului nedidactic. Tribunalul Iași a dat câștig de cauză personalului nedidactic de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 13 și de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 21. Potrivit sindicaliștilor din Iași, „obiectul proceselor l-a constituit supranormarea acestei categorii de personal, cauzată de deficitul de posturi. Acțiunile admise de Tribunalul Iași au caracter de premieră națională și se constituie într-un act de dreptate pentru personalul nedidactic.

După modelul acțiunilor din Iași, reprezentanții FSLI Neamț spun că vor să intenteze procese pentru angajații din sectorul nedidactic. „Am luat legătura cu avocatul de la Iași și am discutat despre acest subiect. Și în Neamț există situații asemănătoare cu cele pentru care personalul nedidactic are acum câștig de cauză. Totul pleacă de la supranormare. Spre exemplu, în două dintre grădinițele din Piatra-Neamț am întâlnit situații de neacceptat. Aceeași persoană care spală veceul de la grădiniță, intră și în bucătărie să gătească sau să spele vasele. Nu e normal. Deși oficial nu s-a plâns nimeni la noi despre această situație știm că există oameni care își depășesc norma, atribuțiile tocmai din cauza reducerilor de posturi. După sărbători, ne vom consulta cu privire la eventualitatea deschiderii unor procese pe numele celor din personalul nedidactic care sunt discriminați”, a precizat Gabriela Grigore, secretar al FSLI Neamț. (Marian TEODOROF)

Articolul precedentElevi de la “Brauner”, la colindat la CJ şi Prefectură
Articolul următorÎn prag de sărbători, PNL Neamț a lansat acțiunea CRĂCIUNUL NU ARE VÂRSTĂ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

2 COMENTARII

  1. FELICITĂRI. PTR INIȚIATIVĂ.
    AM VĂZUT PERSONAL CUM ESTE SUPRASOLICITAT PERSONALUL. SITUAȚII, SITUAȚII, PE BANDĂ RULANTĂ, CU TERMENE FIXE DE REALIZARE, ÎN CAZ CONTRAR SUNT AMENINȚAȚI.
    AVEȚI DREPTATE CU PERSONALUL CARE SALUBRIZEAZĂ. SE OCUPĂ ȘI CU SERVIREA MESEI. AM FOST PUSĂ PERSONAL ÎN ACEASTĂ SITUAȚIE ȘI AM AVUT O REȚINERE CÂND AM VĂZUT CĂ ACEEAȘI PERSOANĂ CARE SPĂLASE TOALETA CU PUȚIN TIMP ÎN URMĂ SERVEA MASA !!!
    SUCCES !

Comments are closed.