pietricica turism

Nici n-au apucat echipele să se obișnuiască cu noul sistem de disputare al meciurilor, că Federația Română de Handbal a modificat programul de desfășurare a sezonului următor mai ales la feminin, dar și modul de desfășurare a meciurilor din Cupa României. În această întrecere va fi introdus turneul de 4 formații calificate în semifinale, ”Final Four”, după modelul Ligii campionilor la masculin, ceea ce va bara drumul echipelor de provincie, mici, la o astfel de fază a competiției, în urma căreia este desemnată câștigătoarea trofeului. În urma ședintei care a avut loc miercuri, 18 iunie, a fost stabilit calendarul sezonului competitional 2014-2015, care va începe pe 27 august, cu Supercupa României, atât la masculin, cât si la feminin. De asemenea, sistemul competițional s-a modificat fată de sezonul trecut.

Carmen Stoleru - Foto Romeo Petcu

Prima etapă a Ligii Nationale masculine a fost programată pe 30 august, iar o zi mai tîrziu, pe 31 august, va debuta si sezonul regulat feminin, fază în care vor fi angrenate 14 echipe. Campioana şi echipele retrogradate se vor decide în urma unor faze finale, doar că în play-off vor merge primele 8 echipe, iar ultimele 6 vor juca în play-out. În play-off, perechile vor fi 1-8, 2-7, 3-6 si 4-5 , care vor juca după sistemul „două din trei“ în sferturi si semifinale și „trei din cinci“ în finală, iar în play-out se va juca după sistemul „fiecare cu fiecare“, tur-retur, dar se vor păstra punctele din meciurile directe între echipele în cauză.

Aşadar, HCM Roman va debuta în noul sezon cu meciul din Supercupă, cu campioana, HCM Baia Mare, care este și câștigătoarea Cupei României. Este, practic, un meci fără miză, doar de palmares, întrucât câștigătoarea Supercupei nu primește decât un premiu din partea FRH. Echipa romașcană se află în vacanţă până pe 7 iulie. Cert este că din echipă a plecat Valerieva Krumova, care-şi va întemeia o familie în Anglia. La capitolul certitudini rămân interul Dana Băbeanu, căpitanul-coordonator Carmen Stoleru, care și-a prelungit contractul pentru încă un sezon, plus portarul Andreea Polocoşer, care se întoarce la Roman după ce a fost împrumutată la Ploiești. (C. SOROCEANU)