Federaţia Română de Fotbal (FRF) propune 3 variante de modificare a protocolului medical, pentru reluarea competiţiilor în fotbalul amator (ligile IV şi V şi juniori), informează Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Iaşi. Intenţia este ca restartul să se dea în martie 2021.

„În data de 01.02.2021, FRF a găzduit o sesiune video de lucru cu asociaţiile judeţene de fotbal afiliate, în care s-a analizat activitatea FRF şi s-au dezbătut problemele cu care se confruntă fotbalul amator, atât la nivel de seniori, cât şi la nivel de juniori. Printre cele mai importante teme discutate a fost şi reluarea competiţiilor de fotbal amator, copii, juniori şi seniori în toate judeţele ţării, începând cu luna martie 2021. Pentru a putea realiza acest deziderat, sunt propuse de către conducerea FRF 3 variante de modificare a protocolului medical pentru fotbalul amator, care să fie discutate cu Guvernul României, în vederea stabilirii variantei optime de reluare a acestor competiţii:

  • o singura testare RT-PCR la începutul competiţiilor, efectuată de toţi fotbaliştii, antrenorii, arbitrii, observatorii, conducătorii echipelor şi membrii staff-ului tehnic, precum şi alte persoane care au acces în Zona 1 (incinta terenului de joc);
  • testare rapidă efectuată de toate persoanele mentionate la punctul anterior;
  • persoanele care s-au vaccinat impotriva COVID-19 să nu mai efectueze testele prevăzute la punctele anterioare”, potrivit unui comunicat de presă al AJF Iaşi.

În viitorul apropiat, demersurile ar urma să fie vizate de Ministerul Tineretului şi Sportului şi înaintate Ministerului Sănătăţii. Noul protocol ar trebui comunicat până la finalul lunii februarie. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentVIDEO L1 FC Botoşani câştigă în deplasare şi urcă pe locul 5
Articolul următorUn bărbat a murit, la 41 de ani, din cauza drumului acoperit cu zăpadă, firmele de deszăpezire trăiesc bine
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.