cfilip protest 02

Lângă Turnul lui Ștefan din Piatra Neamț, vineri, câțiva oameni, au fost mobilizați pentru a discuta despre demisia lui Cezar Filip, fostul șef al Poliției Piatra Neamț. Acțiunea a fost una pașnică în care toată lumea și-a dat cu părerea. Cele mai multe „interpelări” au fost pro Cezar Filip, despre care s-a vorbit cu milă și compasiune, ca și când acesta ar fi coleg de „breaslă” cu Gică Popescu.

cfilip protest 03

De remarcat este faptul că, din cele aproximativ 60 de persoane care erau la Turn, la ora discuțiilor, circa 15 erau din mass-media, iar alte 10 persoane petreceau timpul liber în jurul unui chitarist. Nu au lipsit dezbaterile despre regretatul actor Ghenescu, aducerile aminte despre prevederile noului Cod Penal și… veșnica pomenire făcută centrelor de reeducare pentru infractorii minori.

În foile împărțite spre informarea cetățenilor care au trecut pe-acolo și nu au înțeles de ce s-a adunat atâta lume se precizează că „prezenta petiție este justificată de faptul că, pe 19 martie 2014, comisarul șef de poliție, Cezar Filip, șeful Poliției municipiului Piatra Neamț, a fost determinat să demisioneze ca și consecință a unui comportament destul de violent exercitat asupra unei minore din localitate”.

Scopul petiției, așa cum reiese din rândurile acesteia, este acela ca ministrul Gabriel Oprea să nu dea curs procedurii de demisie a lui Cezar Filip, să fie revizuit Codul Penal și să se reînființeze centrele de reeducare. La fața locului nu a fost nici Cezar Filip, nici fata bătută, nici gașca lui Orlando, care cel mai probabil era preocupată de activităti aducătoare de profit… Cu precădere prin zona piețelor. (M. TEODOROF)

Articolul precedentFC Brașov-Ceahlăul, 19.30, Dolce Sport
Articolul următorApa Serv – proiecte europene, gropi româneşti

2 COMENTARII

  1. Dintre organizatorii manifestatiei cati au neveste,amante si copii angajati la directiile de asistenta sociale sau au fundatii pt ingrijirea copiilor abandonati?De ce acestea vor sa denigreze poporul roman,aruncandul in scavagism?Eu personal nu am citit in nici o carte de istorie ca acest popor sa isi condamne copii.

  2. Aici am şi eu un comentariu de făcut şi mulţumesc că mi-aţi dat posibilitatea să mă exprim. Să fm înţeleşi, nu i-au apărarea şi nici nu acuz pe Cezar Filip, fost comandantul Poliţiei Municipale Piatra Neamţ. Eu mă refer la activitatea şi răspunderea acestor POLITIŞTI, care asigură ordinea publică şi respectarea normelor de conveţuire în Piatra Neamţ. Cazul comisarului Cezar Filip este unul de referinţă; În fişa postului şefului de poliţie nu stă scris că poate folosi orice mijloace pentru aşi îndeplini atribuţiile de servici; Sunt suficiente măsuri civilizate care se pot aplica oamenilor civilizaţi; Dar când ai în faţă un DOBITOC, o fiară turbată, un iresponsabil furios care îţi pune viaţa în primejdie, ce scrie în Legea Poliţistului, că trebuie mângăiat pe creştet, rugat în genunchi să-şi recunoască vina, să-l culci pe saltea moale, să-i dai ce-i mai bun de mâncare şi să nu-l stresezi?! Eu nu spun că Cezar Filip a procedat corect cu minora, dar susţin că nu trebuia destituit! Un Comisar de poliţie se formează greu, ani întregi, cu costuri mari şi sacrificii pe măsură… cum să-l arunci ca pe o măsea stricată invocând democraţia, drepturile omului, a minorilor, a libertăţii?? Care libertate? A fura, a tâlhări, a ucide, sunt astea toate LIBERTAŢI?! Minora din cazul Filip se bucură de toate „libertăţile” la un loc: Ea are dreptul să-mi fure din buzunar, să-mi smulgă din mână, să mă lovească şi să mă caute de bani şi obiecte de valoare pentru simplul motiv că e minoră! Comisarul demisionat, minora pe stradă la furat! Îndrăznesc să cer parlamentului să scoată o lege care să adune din stradă aceşti copiii rătăciţi în centre de reeducare să salvăm ce se mai poate salva. Minora din poveste la majorat tot în puşcărie ajunge, un balast în plus pentru societatea românească. Până atunci, va face atâtea blăstămăţii, încât scoate din minţi alţi oameni ai legii şi ministerul îi va destitui unul câte unul, sacrificând în final o promoţie de poliţişti profionalizaţi pe banii românilor de care nimeni nu are voie să-şi bată joc.

Comments are closed.