0:00

Meci de 1X2

Fără Golubovic și Achim, pietrenii par victime sigure, în fața unei echipe ce are mare nevoie de puncte și care, ocupă penultimul loc, cu numai 20 de puncte strânse în prima ligă. Pentru brașoveni nu există decât varianta victoriei, deoarece echipa antrenată de Cornel Țălnar se află la 4 puncte de primul loc deasupta liniei de ”plutire”.

FC Brașov-Ceahlăul, 19.30, Dolce Sport, ZCH NEWS - sursa ta de informații

”Este a doua deplasare pe care o vom face în decurs de o săptămână. Va fi un meci dificil, pentru că ne vor lipsi și doi jucători importanți, Bojan Golubovic și Vlad Achim sunt suspendați pentru cumul de cartonașe galbene, dar am mare încredere în cei care vor intra că vor suplini absența celor doi și își vor face datoria. Va fi o partidă dificilă, pentru că FC Brașov se află pe penultimul loc al clasamentului, dar au oferit o supriză, învingând în ultimele minute la Poli Timișoara”, a declarat antrenorul pietrenilor Costel Ilie.

FC Brașov-Ceahlăul, 19.30, Dolce Sport, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Punct după… puncte ?

Tehnicianul principal al Ceahlăului își menține discursul pe care l-a avut și înaintea partidei cu Oțelul, poate din superstiție, sau din dorința a-și crea un palmares în Liga I. ”Îmi mențin declarația pe care am dat-o și înaintea partidei de la Galați, aceea că vrem să adunăm cât mai multe puncte. Ne-am pregătit bine în această săptămână, pentru că Brașovul are în componență jucători ce beneficiază de state vechi în Liga I. Fac referire la căpitanul Cristi Ionescu, care este unul din veteranii Ligii I, au un atac format din 3-4 jucători cu foarte mare experiență, este vorba de Buga, Andrei Cristea, sau Romeo Surdu, în linia de mijloc îl au pe Mateiu și Aganovici, dar nu-mi fac probleme, atâta timp cât noi ne facem jocul nostru, vom da dovadă de determinare și atitudine”, crede antrenorul echipei pietrene. Ilie se află, în acest moment, într-o zonă liniștită, la jumătatea clasamentului, acolo unde meciurile se pregătesc fără presiune.

Din acest punct de vedere, Costel Ilie are, deocamdată, asigurat postul de antrenor principal, fără teamă că l-ar putea pierde. ”Rezultatele pozitive îți aduc liniște, îți aduc o stare de spirit foarte bună și sper să continui pe această linie”, speră fostul mijlocaș al Ceahlăului. Singura certitudine a lui, pentru meciul de la Brașov este revenirea fundașului Andrei Marc și starea de spirit a elevilor săi, una pozitivă, normală, după ce nu au pierdut niciun meci oficial în 2014.

Brașovul e o echipă de atac

Brașovenii joacă totul pe cartea atacului, datorită faptului că nu au nimic de pierdut, este concluzia trasă de tehnicianul Costel Ilie. ”Am studiat atent meciurile brașovenilor, cu Galațiul, când au pierdut, acasă și de la Timșoara, când au câștigat. Sunt o echipă care doresc tot timpul să înscrie, au acțiuni în viteză și nu trebuie să le dăm spații de acțiune. Cei cu experiență pot aduce acea liniște și experiență în lotul Brașovului. Băieții au savurat victoria de la Galați și sper să mă fi înțeles, pentru că eu le-am explicat că partida de la Brașov este foarte grea pentru noi. Ei sunt în criză de puncte, noi suntem pe val, trebuie să-i tratăm foarte serios, extraordinar de bine motivați”, spune Costel Ilie.

Campionat echilibrat

Costel Ilie crede că actualul campionat al Ligii I este unul echilibrat, chiar dacă Steaua pare scăpată în câștigătoare, însă misiunea antrenorului principal al echipei pietrene, este neschimbată. ”Surprize sunt peste tot. U Cluj a bătut pe Astra, Concordia, în tur a bătut, pe Astra după ce a fost condusă, Viitorul Constanța este o echipă neprevăzută, Botoșaniul a luat 9 puncte din 9 după o serie de 11 meciuri fără victorie. E mai dificil să fii antrenor principal în asemenea condiții, trebuie să urmărești totul, trebuie să analizezi, trebuie să fii capacitat sută la sută, tot ceea ce se întâmplă în Liga I, transferuri, jocuri, urmărești mult mai multe partide… e mai solicitant, dar e mai plăcut, totodată”, mărturisește Costel Ilie. Acesta are un ajutor de nădejde în persoana directorului tehnic Marian Bondrea, cel care urmărește atent nu numai meciurile din prima ligă, ci și partidele echipei a doua.

”Dl. Bondrea este omul care îmi dă sfaturi, care mă ajută. Am ținut cont și voi ține cont întotdeauna de sfaturile lui. Este un om pe care mă bazez sută la sută”, spune Costel Ilie, care își calculează pașii atent, etapă de etapă. ”Mai sunt 33 de puncte în joc. Eu vreau să câștig la Brașov, pentru că orice se va întâmpla. Obiectivul nostru este o clasare cât mai sus, dar e prematur să vorbesc despre cupele europene”, precizează, precaut, tehnicianul pietrenilor.

FC Brașov-Ceahlăul, 19.30, Dolce Sport, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Revine Stana

Antrenorul principal al echipei pietrene este convins că mijlocașul Daniel Stana va reveni la antrenamente în două-trei săptămâni. ”El a început alergările ușoare, are un program mai intens, lucrează la sala de forță, deci merge spre bine”, a conchis Costel Ilie, care a ținut să dea o veste bună suporterilor, înaintea meciului de la Brașov. Brașovul, cu sabia deasupra capului, s-a gândit că are nevoie de suporteri pentru meciul de astăzi, astfel că a pus în vânzare bilete la preţuri începând cu 5 lei. Avem nevoie de suporteri mai mult ca niciodată. Vom face totul pentru a ne salva de la retrogradare, dar avem nevoie de sprijinul fanilor”, a declarat antrenorul Cornel Ţălnar.

Cristi SOROCEANU

Articolul precedentItaliancă ucisă în chinuri de doi romașcani
Articolul următorFree Cezar Filip?