0:00

 

Frauda la Bacalaureat: Speranțe pentru eliminații din Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPărinții absolvenților care au fost eliminați din examenul de bacalaureat, din județul Neamț, sunt hotărâți să meargă mai departe și să schimbe decizia luată de Comisia Județeană de bacalaureat. În acest sens, marea majoritatea a părinților a solicitat de la Inspectoratul Școlar actul administrativ, prin care se arată că odraslele lor au fost eliminate din examen. „Aproape toți spun că vor acționa în judecată pentru a-și face dreptate. Ei au dreptul să facă asta. Și astăzi au venit să-și spună oful și să ne întrebe cum să iasă din această situație. De eliberat, n-am putut decât să le dăm câte o copie după procesul verbal comun, privind eliminarea candidaților, emis în urma ședinței Comisiei Județene de bacalaureat, ca urmare a celor constatate de Corpul de Control al ministrului. Până la această oră, nu am fost înștiințați cum că am fost dați în judecată, dar ne așteptăm ca acest lucru să se întâmple”, a precizat prof. Elena Laiu, inspector școlar general adjunct al IȘJ Neamț.

Părinții trag speranță că după ce vor acționa în judecată soarta celor eliminați s-ar putea schimba. Și au toate motivele să creadă acest lucru, dacă luăm în considerare faptul că 12 absolvenți de la liceele din Ștei (Bihor) care au fost eliminați de la bacalaureat, tot în această sesiune, au dat Inspectoratul Şcolar Bihor şi Comisia de Bacalaureat în judecată, contestând măsura eliminării lor de la examen.

Potrivit www.ebihoreanul.ro., procesul va începe în toamnă, dar, până atunci, judecătorii Tribunalului Bihor au decis, joi, 16 iulie, să suspende actul administrativ de eliminare, întocmit de comisie. ”Există o contestaţie pe fond, care se va judeca începând cu luna septembrie. Până atunci, există elevi care au formulat cereri de suspendare a efectelor procesului verbal de sancţionare, cereri care au fost admise. Astfel că liceele vor fi obligate să corecteze lucrările, să declare elevii admişi sau respinşi şi să elibereze o adeverinţă, pentru ca aceştia să se poată înscrie la facultate. Decizia este executorie, deci este obligatorie de aplicat, chiar dacă părţile nemulţumite o pot ataca, prin recurs”, a declarat, joi, pentru BIHOREANUL, preşedinta Tribunalului, Carmen Domocoş.

(M. TEODOROF)

Articolul precedentZi liberă, pentru a merge cu copilul la medic
Articolul următorVoluntarii de Urgență din Moldova – cei mai buni!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.