reclama autocenter

isj 2014Învățământul nemțean a mai fost pătat încă o dată de fraudă. De această dată prin examenul de titularizare organizat astăzi, 15 iulie. Cel care a fost prins cu „frauda-n sac” este unul dintre candidații repartizați la Centrul de examen de la Școala Gimnazială Nr. 5 din Piatra-Neamț. Inspectorii școlari nu au dat detalii despre modul în care cel în cauză a fraudat.

Pentru fraudă, nu știu să vă spun din ce cauză, nici nu m-a mai interesat, că a fost vorba despre fițuici sau telefone. Se pare că cuvântul fraudă este cel care ne caracterizează în momentul de față. A fost fraudă și atât”, a precizat prof. Elena Laiu, inspector școlar general adjunct.

Celui care a fost prins de supraveghetori se adaugă încă 61 de absenți și alți 63 de retrași (din motive personale – 51 și din motive medicale – 12). Astfel, munca evaluatorailor a fost redusă cu 125 de teze care nu vor mai ajunge sub ochii lor.

La examenul de titularizare din acest an s-au înscris 593 de candidați. Dintre aceștia, 282 au fost repartizați la Centrul de examen de la Liceul Tehnologic ”Spiru Haret” din Piatra-Neamț și alți 311 la Centrul de la Școala 5. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină minimum nota 7 (șapte) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidații trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci), atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială în profilul postului. Primele rezultate vor fi afișate în 20 iulie. (M. TEODOROF)

Articolul precedent25 de elevi premiați de Primăria Iași și ISJ
Articolul următorDin ce în ce mai mulți copii abuzați
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.