isj 2014Învățământul nemțean a mai fost pătat încă o dată de fraudă. De această dată prin examenul de titularizare organizat astăzi, 15 iulie. Cel care a fost prins cu „frauda-n sac” este unul dintre candidații repartizați la Centrul de examen de la Școala Gimnazială Nr. 5 din Piatra-Neamț. Inspectorii școlari nu au dat detalii despre modul în care cel în cauză a fraudat.

Pentru fraudă, nu știu să vă spun din ce cauză, nici nu m-a mai interesat, că a fost vorba despre fițuici sau telefone. Se pare că cuvântul fraudă este cel care ne caracterizează în momentul de față. A fost fraudă și atât”, a precizat prof. Elena Laiu, inspector școlar general adjunct.

Celui care a fost prins de supraveghetori se adaugă încă 61 de absenți și alți 63 de retrași (din motive personale – 51 și din motive medicale – 12). Astfel, munca evaluatorailor a fost redusă cu 125 de teze care nu vor mai ajunge sub ochii lor.

La examenul de titularizare din acest an s-au înscris 593 de candidați. Dintre aceștia, 282 au fost repartizați la Centrul de examen de la Liceul Tehnologic ”Spiru Haret” din Piatra-Neamț și alți 311 la Centrul de la Școala 5. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină minimum nota 7 (șapte) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidații trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci), atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială în profilul postului. Primele rezultate vor fi afișate în 20 iulie. (M. TEODOROF)