0:00

Fraudă de 160.000 de euro cu fonduri pentru ocuparea forței de muncă: Parchetului European anunță percheziții, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn cadrul unei acțiuni a Parchetului European mai multe descinderi imobiliare au avut loc în cadrul unui dosar penal în care este vorba de o fraudă care se cifrează la 160.000 de euro cu fonduri europene pentru creșterea capacității de inserție profesională a tinerilor. Acțiunea anchetatorilor are loc la Botoșani.

Perchezițiile sunt efectuate la domiciliul unui funcționar public, al trei foști funcționari publici și al altor șase persoane implicate în presupusa activitate infracțională; la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani și la sediile celor cinci organizații care au primit subvențiile. Douăzeci de persoane, atât suspecți, cât și martori, vor fi aduse la sediul unității de poliție pentru a fi interogate”, anunță Parchetul European.

Faptele ar fi avut loc în perioada 2018 – 2021, timp în care suspecții au obținut mai multe granturi legate de proiecte care ar sprijini tinerii să își crească capacitatea de inserție profesională, să găsească un stagiu de ucenicie și să intre mai ușor pe piața muncii. „Toate granturile au fost finanțate din Fondul social european (FSE), iar suma totală obținută a fost de 160 000 EUR. Se consideră că suspecții au depus documente cu date incorecte la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani pentru a fi eligibili pentru subvenții. Se susține că funcționarii agenției de ocupare a forței de muncă au ajutat organizațiile care își desfășoară activitatea în sectorul formării profesionale să completeze cererile de subvenții și, în cele din urmă, să le primească”, mai arată sursa citată. Chiar dacă banii au fost obținuți, proiectele nu au fost realizate și nu au avut loc cursuri de formare pentru grupul țintă.

(G.S.)

Articolul precedentDGASPC Neamț anunță: facilități pentru persoanele cu dizabilități
Articolul următorPiatra-Neamț, finalist în competiția „Destinația anului 2024”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.