Gheorghe şi Marian Vasilică Grigoraş, din Cordun, sunt acuzați că au sechestrat un bărbat într-o casă din comună, l-au bătut, i-au luat geaca și l-au ars cu un fier încins. În urma torturii, victima a suferit răni pentru care a avut nevoie de 28 de zile de spitalizare. Pe 26 iulie, Judecătoria Roman a decis începerea procesului, în care cei doi frați vor răspunde pentru lipsire de libertate, lovire şi alte violenţe şi tâlhărie calificată.

“Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Constată că Judecătoria Roman este competentă material şi teritorial să soluţioneze cauza, potrivit art. 35 alin. 1 şi art. 41 alin. 1 lit. a NCPP. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Grigoraş Marian-Vasilică şi Grigoraş Gheorghe“, precizează Judecătoria Roman.

Cu 3 zile înainte, aceeaşi instanţă a decis ca inculpații să rămână în arest preventiv. Măsura a fost luată de la sfârşitul lunii martie, când aceștia au fost prinşi în Italia, unde se ascundeau după ce fuseseră daţi în urmărire naţională şi internaţională. Ca și până acum, fraţii au contestat și de această dată arestul preventiv și au cerut arest la domiciliu sau control judiciar. Decizia finală aparține Curții de Apel Bacău, care va judeca contestația în zilele următoare.

Detalii despre caz găsiţi aici .

Angela Croitoru

Articolul precedentApa Serv angajează doi instalatori în cadrul Sectorului Reţele-Canal la Zona Est Roman
Articolul următorGunoi scump la Piatra-Neamț: 10 „cetățeni” amendați cu 3.200 lei pentru că au aruncat mizeria aiurea