reclama autocenter

Daniel Lazăr, fratele lui Ţâţă, a fost condamnat în ziua de 15 iunie, la 2 ani şi 4 luni de închisoare, de către Tribunalul Neamţ, însă nu va fi arestat, cel puţin deocamdată, pentru că sentinţa poate fi atacată. Astăzi, 16 iunie, însă, tot la Tribunalul Neamţ se va judeca o contestaţie formulată de procurorul de caz din dosarul în care Lazăr este acuzat de şantaj. Aşa că nu se ştie de câtă libertate se mai poate bucura.

Condamnarea a fost pentru implicarea lui Lazăr într-o agresiune, victimă fiind fiul lui Paul Pintilie. Claudiu Pintilie l-a sunat pe tatăl său, care i-a venit în ajutor şi totul s-a sfârşit cu o bătaie generalizată, din tabăra lui Lazăr mai făcând parte 7 indivizi, inclusiv celebrul lui frate – Adrian Marin Botez. Fiind vorba despre Ţâţă şi gruparea lui, dosarul a fost preluat de DIICOT, mai ales că gruparea pregătea o răzbunare sângeroasă împotriva unui clan rival, cu care abia avusese un conflict.

Dosarul a fost disjuns, Daniel Lazăr judecat separat, iar ceilalţi condamnaţi deja, acum două săptămâni. Toţi au primit pedepse cu suspendare, mai puţin Ţâţă, căruia i s-au luat în calcul şi vechile condamnări, inclusiv cea pentru „Academia infractorilor” şi a primit 28 de ani de închisoare, cu executare.

Instanţa a mai decis să confişte de la Ioan Ştirbu (fost Zavate) un pistol cu glonţ MAGNUM 44, model 1966, inscripţionat SMITH WESSON, seria BA 1966 şi 2 cartuşe şi 2 tuburi trase, calibru Magnum 44, inscripţionate RP 44 PEM MAG, aflate la I.G.P.R. – Direcţia Cazier Judiciar şi Evidenţă Operativă. Restul armelor – pistoale şi puşti cu aer comprimat- le vor fi restituite inculpaţilor, conform deciziei instanţei, când sentinţa va deveni definitivă.

De asemenea, judecătorii au luat act „că persoanele vătămate Pintilie Paul şi Pintilie Claudiu Alexandru nu s-au constituit părţi civile în cauză”.

C.M.

Articolul precedentSfârșit de an școlar în 24 de momente la LPS Piatra Neamț
Articolul următorConcert Spitalul de Urgenţă pe terasa Shopping City Piatra-Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.