0:00

Pelicula „Moromeții 2” va avea proiecție de gală, în prezența echipei, la Piatra Neamț, pe 29 octombrie, la Cinema „Dacia”, de la ora 20:30. Biletele, în valoare de 20 lei, au fost deja puse în vânzare pe Eventbook.ro și la casieria Cinema „Dacia”.

FOTO&VIDEO Moromeţii 2, proiecţie de gală la Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Dana DOGARU, Horaţiu MĂLĂELE şi Iosif PAŞTINA

„Pelicula readuce pe marile ecrane personajele lui Marin Preda, sub regia aceluiași Stere Gulea. Imaginea filmului este alb-negru și este semnată de Vivi Drăgan Vasile, unul dintre cei mai apreciați directori de imagine din România. «Moromeții 2» continuă povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunării, și-l are în prim-plan pe mezinul Niculae. Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el și cea de-a doua soție, Catrina, tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil, dacă te înregimentezi”, se menţionează într-un comunicat de presă.

FOTO&VIDEO Moromeţii 2, proiecţie de gală la Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Stere GULEA

„E un film care se petrece într-o perioadă mai dură, mai agitată, se instaurează un nou sistem politic, e multă îngrijorare și teamă. Iar lumea aceea pe care o știam dispare, de fapt. Asta m-a și atras la ideea unei continuări, am vrut să duc până la capăt epopeea acestor personaje care au supraviețuit până în anii ‘50 colectivizării. E un omagiu adus acestei lumi”, a declarat regizorul Stere Gulea.

FOTO&VIDEO Moromeţii 2, proiecţie de gală la Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDistribuția este una de excepție: Horațiu Mălăele (Ilie Moromete), Dana Dogaru (Catrina Moromete), Iosif Paștina (Niculae Moromete), Răzvan Vasilescu (Cocoșilă), Gheorghe Visu (Matei Dimir), Oana Pellea (Fica), Andi Vasluianu (Vasile al Moașei), Florin Zamfirescu (Țugurlan), George Mihăiță (Aristide), Ioana Bugarin (Ileana), Paul Ipate (Paraschiv), Vlad Logigan (Notarul Oprescu), Cuzin Toma (Oauăbei), Marian Râlea (Cârcâdat), Dorina Chiriac (Mărioara Bâzdoveică), Liviu Pintileasa (Zdroncan) şi Ion Caramitru (Directorul școlii).

Filmările au început anul trecut, în septembrie, majoritatea secvențelor fiind turnate în aceeași casă, din același sat (Talpa, județul Teleorman) în care a fost realizat și primul film în 1985. Casa Moromeților a fost refăcută de scenograful Cristian Niculescu, după schițele și imaginile celei vechi, iar centrul satului a fost recreat de la zero. Dana Păpăruz este creatoarea costumelor. Montajul filmului a fost realizat de Dana Bunescu și Alexandra Gulea, muzica este semnată de Vasile Șirli, iar coloana sonoră este gândită de aceeași Dana Bunescu. Machiajul și coafura sunt semnate de Dana Roșeanu, Iulia Roșeanu și Domnica Bodogan. Producătorii filmului sunt Oana Giurgiu și Tudor Giurgiu. Fotograful afișului oficial este Alex Gâlmeanu.

Filmul va intra în cinematografele din județul Neamț, inclusiv în rețeaua Cinema City, începând cu 16 noiembrie. Trailer-ul filmului:

Moromeții 2 | Trailer | 16 noiembrie

30 de ani mai târziu, autorii celebrului Moromeții (1987) se întorc la locul faptei 🎬 Povestea continuă! Vino s-o afli din #16noiembrie

Publicată de Morometii 2 pe Joi, 11 octombrie 2018

(ZCH NEWS; FOTO: Vlad CIOPLEA)

Articolul precedentBătut și jefuit, prejudiciul – 2.000 de lei și 150 de euro, tâlharul – încătușat
Articolul următorAccident din culpă comună la Poiana Teiului, un șofer a fost rănit
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.