Astăzi, 6 august, angajaţii Salvamont Neamţ au finalizat una dintre cele mai complicate intervenţii din ultima perioadă, atât prin complexitatea ei, cât şi prin durata mare.

FOTO&VIDEO Intervenţie de trei ore a Salvamont Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDoi tineri, de 16 şi 26 de ani, au rămas blocaţi în zona stâncoasă a masivului Ceahlău din Jgheabul Ursăriei şi, speriaţi, au sunat la 112. Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ a coordonat intervenţia: „Slavă Domnului, s-a terminat cu bine. A fost o interveţie mai specială, cu un mare grad de risc, cu 4-5 lansări peste pereţi şi care a durat 3 ore. În cele din urmă totul s-a terminat cu bine şi asta este cel mai important!”.

FOTO&VIDEO Intervenţie de trei ore a Salvamont Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPeste 600 de turişti au urcat astăzi pe Ceahlău. Reamintim turiştilor că, din cauza fenomenelor meteo periculoase şi a torenţilor, două trasee din zona cascadei Duruitoarea au fost închise: Durău-Piciorul lui Bucur-Rupturi-Cascada Duruitoarea (drumul lui Iosav) – marcaj cruce albastră şi Cascada Duruitoarea-Poliţa cu Ariniş-Piciorul Şchiop-Cabana Dochia – marcaj cruce roşie.

(Angela CROITORU)

Articolul precedentCrimă din gelozie la Icuşeşti
Articolul următorFoto. Video. Școală de vară cu lecții de la polițiști la Roman
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.