Foto. Video. Școală de vară cu lecții de la polițiști la Roman, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 6 august, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au oferit momente inedite copiilor la Școala de vară organizată de Colegiul Național „Roman Vodă”, printr-o serie de activități educative. Polițiștii au informat copiii participanți despre potențialele pericole existente pe perioada vacanței de vară și le-au furnizat soluții, prin metode educative specifice vârstei lor, pentru gestionarea acestora.

Foto. Video. Școală de vară cu lecții de la polițiști la Roman, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Siguranţa copiilor reprezintă un domeniu prioritar, de interes pentru toate instituțiile implicate în procesul de formare a tinerei generaţii. Onoraţi de prezenţa a peste 70 de copii, polițiștii le-au explicat tehnica de lucru folosită în activitate și le-au prezentat dotările de care aceștia dispun în executarea misiunilor. Punctul culminant al activităților a fost demonstrația de dresaj canin și intervenție realizată cu ajutorul lui Oscar, câine polițist în cadrul Serviciului Criminalistic, dar și de prindere şi imobilizare a infractorilor realizată de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, care a fost primită cu mult entuziasm de cei mici”, a precizat agent Georgiana Pușcașu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Copiii au admirat și o expoziţie de arme și o autospecială a Biroului Rutier, polițiștii rutieri prezentându-le copiilor principalele reguli de comportament în trafic.

Angela Croitoru

Sursă foto și video: IPJ Neamț

Articolul precedentFOTO&VIDEO Intervenţie de trei ore a Salvamont Neamţ
Articolul următorA provocat un incendiu verificând cu bricheta o butelie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.