Contrabandiştii se dovedesc a fi din ce în ce mai utilaţi şi inventivi. Duminică, 11 iunie, de pildă, polițiștii de frontieră de la Vicovu de Sus (Suceava) au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, un aparat de zbor de mici dimensiuni, care transporta țigări de contrabandă din Ucraina în România. Ei au monitorizat traseul deltaplanului care s-a deplasat pe direcția localităților Frătăuții Noi – Bilca – Gălănești și, ulterior, s-a întors pe teritoriul țării vecine.

„Imediat, la fața locului s-a deplasat o echipă operativă, care a luat măsuri de supraveghere și cercetare a zonei, ocazie cu care, pe raza localității Gălănești, judeţul Suceava, au fost descoperite mai multe colete cu țigări. La scurt timp, în apropiere, a fost descoperită, ascunsă într-un canal, o persoană de sex masculin. Din primele verificări bărbatul a fost identificat ca fiind T.B., în vârstă de 30 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava”, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

FOTO+VIDEO Contrabandişti utilaţi: ţigări transportate cu deltaplanul!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAu fost informate și autoritățile ucrainene despre producerea evenimentului, în vederea găsirii tuturor persoanelor implicate. „În urma inventarierii coletelor descoperite a rezultat cantitatea de 4.000 de pachete de țigări, marca NZ Gold, de proveniență Belarus, în valoare de 46.800 de lei, care a fost ridicată în vederea confiscării. În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, iar pe numele tânărului a fost emisă ordonanță de reținere pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria Rădăuți”, potrivit aceleaşi surse. (ZCH NEWS; FOTO: IGPF)

Articolul precedentReacţia PSD Roman după înfrângere
Articolul următorŞcoala de vară de astronomie la Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.