reclama autocenter

O familie din Georgia a fost reţinută de polițiștii de frontieră de la Sculeni (Iaşi), joi, 16 februarie, după ce trecuse frontiera pe podul de gheață format pe râul Prut, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei, informează Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

„În jurul orei 16:30, acționând în baza unei informații, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iași au declanșat o acțiune specifică pe linia migrației ilegale, în urma căreia au depistat la marginea localității de frontieră Sculeni un grup format din 5 persoane, care nu își justifica prezența în zonă. Persoanele în cauză, care vorbeau limba rusă, au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări”, potrivit ITPF Iaşi.

Polițiștii de frontieră au stabilit că este vorba despre o familie de georgieni, formată din doi adulți, în vârstă de 32, respectiv 40 ani și trei copii, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani.

„Persoanele, solicitante de azil pe teritoriul Republicii Moldova, au declarat că au trecut frontiera pe podul de gheață format pe râul Prut, cu intenția de a ajunge într-un stat din vestul Europei. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României”, menţionează aceeaşi sursă.

Cetățenii georgieni au fost predați autorităților de peste graniță, în baza acordului încheiat între România și Republica Moldova, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun. (ZCH NEWS; FOTO+VIDEO: ITPF Iaşi)

Articolul precedentŞOCANT Câine cu o săgeată în cap salvat de jandarmii nemţeni!
Articolul următorUrmașa campioanei FibrexNylon a murit!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.