9 mai, cu a sa triplă semnificație (1877 – Ziua Independenței, 1945 – Ziua Victoriei, care marchează sfârșitul celui de-al II-lea război mondial, și Ziua Europei) a fost sărbătorită și la Clubul copiilor Târgu Neamț, dar numai prin prisma caracterului său european.

«Ziua Europei este o zi a păcii și unității în diversitate între țările membre ale UE. Dacă noțiunea de unitate caracterizează această zi și Clubul Copiilor Târgu Neamț împreună cu partenerii educaționali, colaboratori, reprezentați de cadre didactice de la școlile din oraș și zonă – Colegiul Național ”Ștefan cel Mare”, Liceul ”Vasile Conta”, Centrul Școlar pentru Educție Incluzivă, Școala ”Grigore Ghica Vodă”, Școala Grumăzești – Structura Topolița, Centrul ”Ozana” – au sărbatorit, cu speranța de a  trăi în pace, demnitate, toleranță și dragoste», ne spune prof. Dana Sauciuc, directorul Clubului Copiilor din Târgu Neamț.

Activitățile au inclus miniexpoziții de artă plastică, afișe și colaje realizate de copiii de la Clubul Copiilor, un program artistic cu cântece de muzică populară, folk, mandoline, muzică ușoară. (C.T. STURZU)

Articolul precedentPrimărița de Gârcina – 3 ani cu suspendare pentru abuz în serviciu
Articolul următorRegii României evocaţi la Muzeul de Istorie Piatra Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.