pietricica turism

Marți, 18 octombrie, între orele 9:00 și 12:00, la Colegiul Naţional „Roman Vodă” din  Roman, s-a desfăşurat acțiunea „Ziua Armatei României în şcoli”, acțiune la nivel național organizată de Ministerul Apărării Naționale, prin Biroul de informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Neamţ și Garnizoana Roman, cu ajutorul Inspectoratului Şcolar Neamţ.

La activitate au participat elevi din clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a și a XII-a din mai toate unitățile de învăţământ din municipiul Roman. Fotografii:

Iată ce ne-a declarat căpitan comandor Bălțătescu, șeful Biroului de informare-recrutare din Centrul Militar Neamţ: „Urmează 25 octombrie, Ziua Armatei României și, cu acest prilej, s-a organizat un șir de evenimente la nivelul Ministerului Apărării Naționale, printre care și acțiunea «Ziua Armatei României în şcoli». La nivel de țară este o tradiție, dar pentru municipiul Roman este o premieră. Organizăm această acțiune în colaborare cu militarii Bazei 3 Logistică «Zargidava» și cu militari aparținând Batalionului 630 Parașutiști Bacău. Avem o expoziție statică de armament de infanterie, iar în paralel se prezintă, în alte săli, semnificația zilei de 25 octombrie, o prezentare a misiunilor pe care le executăm și, bineînțeles, promovăm cariera militară și oferta educațională a Ministerului Apărării Naționale.”

Acțiunea s-a bucurat de un succes nesperat, până și cei mai mici elevi arătându-se interesați de armele expuse, dar mai cu seamă de prezentarea misiunilor unităților Armatei Române desfășurate în zone „exotice” pentru copii: Afganistan, Irak, etc. (D.A.)