Foto. Zimbrul de la Târpeşti a ajuns la Grumăzeşti, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiZimbrul văzut în libertate, în satul Târpeşti, comuna Petricani, a călătorit în ultimele două zile peste 40 de kilometri până în Grumăzeşti. Cei interesați îl pot admira astăzi, 27 septembrie, în mediul său natural, păstrând o distanţă considerabilă faţă de acesta, pentru siguranţă, fără a deranja acest maiestuos exemplar dintr-o rasă aflată pe cale de dispariţie.

„Zimbrul care a fost văzut duminică (25 septembrie – n.r. detalii găsiţi aici ) la Târpeşti a ajuns la noi în comună, în satul Curechiştea. Am anunţat autorităţile pentru orice eventualitate. Deocamdată nu a făcut niciun fel de probleme”, ne-a spus viceprimarul comunei Grumăzeşti, Constantin C. Mătasă.

Foto. Zimbrul de la Târpeşti a ajuns la Grumăzeşti, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiZimbrii nu sunt un pericol pentru comunităţile umane, ei atacă doar dacă se sperie şi se simt ameninţaţi. Potrivit specialiştilor Parcului Natural Vânători Neamţ, masculii sunt solitari, ei se alătură turmei numai în perioada de împerechere.

A.C.

Articolul precedentAccident grav la Dămuc: un TIR a lovit un bărbat aflat în spatele unei dubiţe
Articolul următorMara Calista, deputat PNL: „Vaccinarea gratuită anti-HPV a fost extinsă până la 18 ani pentru fete”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.