0:00

Un incendiu de proporții a afectat casa parohiala din localitatea Cut, comuna Dumbrava Roșie. Flăcările violente au fost observate pe 20 aprilie, în zori, alarma fiind dată în jurul orei 05:20. Pentru că focul a cuprins mai multe clădiri și anexe, a fost nevoie de intervenția a 35 de pompieri care au reușit să stingă incendiul după circa 7 ore.

Au fost mobilizați militari de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț (5 autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD), Detașamentul de pompieri Roman (o autospecială de stingere) și voluntarii de la SVSU Dumbrava Roșie.

La ajungerea salvatorilor focul era generalizat la un adăpost pentru animale și o magazie dintr-o gospodărie și la acoperișul casei parohiale (P+E+M), o anexă gospodărescă (învecinată cu adăposul pentru animale), precum și la acoperișul unei hale de depozitare a unui operator economic. Între timp, se evacuaseră în siguranță o femeie și doi copii.

Focul a mistuit acoperișul casei parohiale, construit din astereală din lemn și acoperit cu tablă, pe o suprafață de circa 400 mp, planșeul din lemn de la 8 camere de la primul etaj, tâmplăria ferestrelor, mobilier, aparate electrocasnice, textile, acoperișul unei anexei de 100 mp și circa 200 kg de câlț. A ars magazia din lemn cu bunurile din interior (5 mc cherestea, 0,5 mc lem de foc, 100 kg cereale) și adăpostul pentru animale în care au fost găsite carbonizate 37 de păsări și doi iepuri.

”Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric produs de un cablu deteriorat/neizolat corespunzător ce se afla în adăpostul pentru animale”, anunță ISU Neamț.

(G.S.)

Foto, Video: ISU Neamț

Articolul precedentMega furt de 400.000 de lei
Articolul următorFOTO. Accident în fața primăriei Vânători-Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.