0:00

FOTO. VIDEO. Premieră la Vânători-Neamț: Ședință de consiliu local filmată, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 7 februarie, la sediul primăriei comunei Vânători-Neamț s-a desfășurat o ședință a Consiliului Local, ce a suscitat interes și din partea unor cetățeni și reprezentanți ai presei. Interes motivat de aprobarea proiectului privind bugetul comunei pe anul 2024. Poate și de aceea, în premieră, conducerea primăriei a dorit ca respectiva ședință să fie filmată/înregistrată pentru posteritate.

Potrivit proiectului, bugetul din venituri proprii pe acest an este de 6,993,5 mii lei, din care 40 de miliarde lei se vor cheltui pe salariile angajaților iar diferența merge către cheltuieli pe bunuri și servicii (facturi utilități, iluminat public, combustibil mașini primărie etc).
Supus spre aprobare, proiectul privind bugetul pe anul în curs a trecut cu voturile majorității consilierilor locali PSD, cei din PNL s-au abținut de la vot.

Consilierul local PNL, Viorel Baciu a avut și o scurtă intervenție la acest proiect: (video).
Structura bugetului la partea de venituri, pe lângă veniturile proprii din taxe și impozite, este următoarea: din sume defalcate din TVA – suma de 7.584 mii lei, din subvenții – suma de 12.829,90 mii lei, sume primite din fonduri europene – 703 mii lei, din excedentul anilor precedenți – suma de 4.739,03 mii lei.

Un alt proiect de pe ordinea de zi, care a și fost aprobat, a fost cel cu privire la cotizațiile anuale datorate de comuna Vânători asociațiilor din care face parte. De departe, cotizația anuală a comunei pentru Asociația OMD Locală Vânători-Neamț (Organizația de Management al Destinației Locale) iese în evidență. Este vorba de o cotizație în sumă de 30.000 de euro.

C.T. STURZU

Articolul precedentExpoziție inedită la Piatra Neamț: telefoane mobile și pietre
Articolul următorBătaie în Gara Roman: victima a ajuns la spital
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.