0:00

Subinspector Ramona Ciofu – purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț

Încă din prima zi de școală, luni, 5 septembrie, odată cu festivitățile de deschidere ale noului an școlar poliţiştii nemțeni vor acționa în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor, pentru liniştea şi siguranţa copiilor, cadrelor didactice și părinților.

În judeţul Neamț, peste 200 de poliţişti și jandarmi vor fi în teren pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităţilor de învăţământ.

“Emoțiile și bucuria revederii colegilor, educatorilor, învățătorilor și profesorilor, precum și încrederea cu care elevii încep noul an școlar vor defini această zi, la fel ca în fiecare an, zi în care ne bucurăm să fim aproape de cei mici.

Pentru polițiștii nemțeni, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel, pentru ca noul an şcolar să înceapă și să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestră ale Poliţiei, inclusiv traseele pe care copiii le folosesc pentru a veni și pleca de la școală.

Având în vedere faptul că valorile de trafic vor crește pe drumurile publice, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi în apropierea tuturor unităților de învățământ și pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier, la orele la care copiii vin și pleacă de la unitățile de învătământ”, transmit reprezentanții IPJ Neamț.

Angela Croitoru

Articolul precedentTrupul unui bărbat descoperit în albia râului Cracău
Articolul următorAccident mortal în Botești: un șofer din Ucraina a lovit doi pietoni
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.